De multe ori, un stomatolog Bucuresti este intrebat daca ciobirea dintelui este chiar atat de grava si daca poate influenta cu ceva sanatatea orala. Depinde cat de mare este ciobitura dintelui. Adica, daca este o ciobitura destul de mica, nu poate sa fie atat de rau, nu?
Stomatolog Bucuresti
Raspunsurile la aceste intrabari sunt de fapt variatiuni ale aceleiasi teme. Da, ciobirea unui dinte inseamna ca ati pierdut o parte importanta din structura valoroasa a dintelui si ca ati pus fundatiile unor potentiale viitoare ciobituri sau crapaturi. Daca ciobitura este foarte adanca sau este aproape de canal, s-ar putea sa aveti nevoie chiar si de o interventie asupra canalului dintelui, deoarece este posibil ca nervul sau pupla sa devina afectate si sa nu se vindece singura de la acest traumatism. In cazul in care nervul sau pulpa sunt afectate, tratarea lor este urgenta, pentru a evita efctiuni majore ce pot aparea ulterior, sau dureri insuportabile.
In ceea ce priveste repararea ciobiturii dintelui, dentistul il poate face din nou ca inainte prin umplerea cu material de plomba. Pentru ciobituri mai mari, dentistul poate sugera chiar si o coroana dentara. Tot ce trebuie sa stiti insa, pentru orice crapatura sau ciobitura este bine sa va consultati de indata medicul dentist de la www.velvetdental.ro, pentru a evalua pagubele si pentru a decide ce este de facut in continuare. Daca nu il tratati la timp sau daca lucrurile sunt mai grave decat par, exista si posibilitatea sa va pierdeti intregul dinte, iar apoi sa aveti nevoie de un implant dentar.