Copii: ce filtre UV sa folositi pentru a-i proteja de soare?

Protectia pielii impotriva razelor ultraviolete produse de soare este extrem de importanta pentru toti oamenii, dar cand vine vorba despre copii, aceasta este esentiala. De aceea, folosirea unor creme de protectie, special concepute pentru copiii, care sa aiba un factor UV cat mai mare este una dintre principalele metode prin care se poate face acest lucru.

Parintii care vor sa stie cum pot alege cele mai bune creme de protectie UV pentru copiii lor pot tine cont de urmatoarele aspecte:

 

  • Mineralele sunt importante

Toate formulele SPF 50 ofera eficacitate dovedita impotriva UVA si UVB, dar modul lor de actiune variaza. Filtrele chimice au molecule care patrund in piele pentru a absorbi razele in locul celulelor noastre, dupa 15 pana la 20 de minute. Autorizate pentru asa-numitele creme de protectie solara „traditionale”, acestea sunt interzise in produsele ecologice deoarece sunt de origine petrochimica si suspectate ca sunt alergene si daunatoare mediului.

Filtrele minerale de origine naturala – oxid de zinc si dioxid de titan – raman pe suprafata pielii si reflecta razele ca o oglinda, pentru o eficacitate imediata. Principalele atuuri ale acestora sunt faptul ca patrund cu greu in piele, sunt bine tolerate de piele si sunt rezistente la apa.

 

  • Formulele speciale pentru copii

Una dintre cele mai bune metode de protectie este alegerea unei creme de protectie solara adaptata varstei copilului, imbogatita cu uleiuri vegetale (susan, argan, jojoba) care asigura o mai buna „alunecare” si intaresc bariera pielii.

Cum aplicarea cremei este destul de dificila in cazul copiilor, acestea lasa o pelicula – alba in general – care pe langa protejarea impotriva razelor ultraviolete, permite parintilor sa verifice daca au uitat vreo zona. Cu toate acestea, poate fi greu de indepartat la dus, motiv pentru care trebuie folosita o manusa si sapun hipoalergenic.

 

De asemenea, se recomanda acordarea unei atentii deosebite hidratarii, pentru a reface bariera hidrolipidica, deteriorata de soare, sare, clor sau nisip. Totodata, crema trebuie aplicata de fiecara data cand este nevoie, de preferat din 2 in 2 ore si dupa fiecare sesiune de inot.

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.