Aveti un computer care incarca o pagina foarte greu? Probabil ca este timpul sa achizitionati unul nou! Sau este posibil sa nu aveti un computer, si va-ti decis in cele din urma, sa va alaturati epocii digitale.
Iata cateva instructiuni simple despre cum sa alegeti un computer:
Pasul 1: Hotarati daca va doriti un computer desktop sau un laptop. Daca nu il veti muta din loc, un desktop va fi mai ieftin si mai usor de modificat, dar laptopurile au avantajele mobilitatii si al dimensiunilor mai mici.
Pasul 2: Decideti daca doriti un PC cu Windows sau un Mac. Exista diferente subtile si evidente intre ele. In general, PC-urile cu Windows sunt mai greu de folosit, dar sunt mai ieftine si au mai multe caracteristici si software. Mac-urile sunt mai usor de operat, sunt mai scumpe iar programele software sunt mai putine.
Pasul 3: Probabil cel mai important pas: cat de multi bani sunteti dispusi sa cheltuiti? Pretul computerelor variaza foarte mult si este usor sa cheltuiti mult mai mult decat intentionati. Probabil ca va doriti un calculator cat mai puternic, dar, in acelasi timp, nu doriti sa cheltuiti prea mult.
Pasul 4: Trebuie sa cumparati un ecran? Cunoscute si sub numele de “monitoare”, acestea pot costa aproape la fel de mult ca un PC, deci, daca aveti deja unul, puteti economisi bani. Totusi – monitoarele mai vechi s-ar putea sa nu aiba conectorii moderni pe care le folosesc noile computere. Daca va decideti sa cumparati un monitor, cumparati unul cat mai mare – va merita
Pasul 5: Decideti cat de puternic trebuie sa fie computerul de care aveti nevoie. Daca intentionati sa-l utilizati numai pentru e-mailuri si pentru navigare pe web, este foarte bun si unul mai putin puternic. Dar daca prelucrati imagini sau videoclipuri, daca vreti sa jucati cele mai recente jocuri la cele mai inalte standarde, veti avea nevoie de un computer mult mai puternic. Mai multa putere costa mai multi bani, dar retineti: cu cat este mai puternic un computer, cu atat mai mult va dura durata de functionare a acestuia.
Pasul 6: Va trebui sa va stabiliti cat de mare trebuie sa fie hard diskul de care aveti nevoie. Unitatile de hard disk, in cazul in care informatiile de pe calculator, sunt foarte multe, cu atat mai mare ar trebui sa fie hard disk-ul.