Cum sa imbrac copilul in functie de temperatura?

Una dintre marile probleme pe care le are o proaspătă mămică ține de garderoba bebelușului. Din păcate, niciun copilaș nu vine pe lume cu instrucțiuni de utilizare, iar a-i afla preferințele e o operațiune care cere timp și răbdare. Fiecare corp are individualitățile sale, care-l fac să tolereze mai bine anumite temperaturi decât pe altele. Din fericire, însă, dincolo de aceste individualități, există anumite reguli care ne pot scoate din dilemă.

Cum să îmbrac bebelușul în funcție de temperatură, ca să-i ofer confortul termic de care are nevoie? Vom afla în cele de urmează.

Cel mai important este să aveți acces la un termometru, sau să urmăriți site-urile meteo, pentru a cunoaște în orice moment temperatura exterioară. De asemenea, dacă plănuiți să rămâneți mai multe ore la plimbare, urmăriți variația temperaturii pe tot parcursul zilei și pregătiți-vă în consecință, luând de acasă atât haine mai subțiri și scurte, cât și mai groase.

La temperaturi de peste 25 de grade celsius, îmbrăcați copilul cât mai lejer, în hăinuțe din materiale naturale. Materialele sintetice pot irita pielea sensibilă a copilașului, de aceea evitați-le. Folosiți, totodată, o pălăriuță, pentru a-i proteja capul de razele soarelui, și evitați să-l expuneți direct la soare.

HainutePrichindei.ro – Hainute pentru orice nou-nascut

Dacă temperaturile sunt în plaja 20-25 de grade, optați pentru costumașe din maximum două straturi subțiri, verificând regulat temperatura corpului. Dacă are extremitățile reci, atunci îmbrăcați-l cu un set mai gros de haine bebeluși. Dimpotrivă, dacă pe sub haine pielea este transpirată, renunțați la un articol de îmbrăcăminte.

Temperaturile situate între 13 și 19 grade sunt cele mai periculoase: aici, un bebeluș răcește cel mai ușor. De aceea, fiți pregătite cu 4 straturi de haine cu care să ”jonglați”, printre care un body bebelusi, un costum subțirel, un costum gros, o pereche de pantaloni grosuți, o căciuliță și ciorăpei din lână. Dacă bebelușul transpiră, căutați un loc ferit pentru a-i scoate un rând intermediar de haine, evitând să-l expuneți variațiilor de temperatură.

Pentru a fi pregătite de temperaturile între 0 și 13 grade celsius, pe lângă cele de mai sus, trebuie să aveți cu dvs. un fular, o pereche de mânuși și o pereche de ștrampi. De asemenea, căciula din lână poate fi dublată de o bonețică din bumbac, în funcție de temperatură.

În sfârșit, temperaturile negative trebuie tratate cu maximă grijă, iar ele necesită în plus sac sau salopetă izolată termic. Oricum, nu uitați niciun moment că aceste sfaturi au caracter orientativ. Nimeni nu știe mai bine decât dvs. cum îi e mai bine copilului, de aceea vă puteți alege ținuta preferată de pe www.hainuteprichindei.ro.

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.