Gestionarea banilor – carti care vor schimba modul in care oamenii isi controleaza finantele

Majoritatea tinerilor in varsta de 20 si 30 de ani (si nu numai) nu au cunostinte financiare pentru a lua singuri decizii financiare eficiente. Foarte putini oameni inteleg conceptul de faliment sau modul in care functioneaza inflatia.

Din pacate, analfabetismul financiar este si mai grav in randul populatiilor defavorizate sau minoritare care nu au acces la informatie.

Foarte multi oameni sunt nevoiti sa se descurce singuri cand vine vorba de gestionarea banilor. De la planuirea unei calatorii si pana la pensionarea anticipata sau stabilirea listei de cumparaturi, absolut toata lumea ar trebui sa stie cum sa isi gestioneze intr-un mod cat mai eficient finantele. In ajutorul acestora, vin expertii in domeniu care reusesc sa explice chiar si cele mai complicate solutii.

Top 5 carti necesare pentru educarea finaciara

  • Te voi invata sa fii bogat de Ramit Sethi este un ghid util pentru toate aspectele financiare, de la achitarea datoriilor si pana la economisire si investitie.

Cartea ofera instrumentele necesare pentru a incepe acest proces inspirandu-i pe cititori sa-si gestioneze mult mai bine veniturile. Stilul lui Sethi este extrem de apreciat, lectura fiind mai mult decat placuta.

  • Tata bogat, tata sarac de Robert T. Kiyosaki este o carte extrem de controversata care se bazeaza partial pe viata lui Kiyosaki. Acesta a invatat doua moduri diferite de a gestiona banii de la tatal sau si de la cel mai bun prieten al sau.

Lectiile primite sunt o combinatie a modului de abordare a banilor ca un concept, a cunostintelor de baza despre contabilitate, bugetare si investitii.

  • Milionarul pe Pilot Automat de David Bach este un best seller despre un cuplu care castiga 55.000 de dolari anual si care a reusit sa isi indeplineasca visele financiare.

Pe scurt, acestia detin doua case, au reusit sa isi trimita copiii la facultate si sa se pensioneze la 55 de ani cu o pensie de 1 milion de dolari. Secretul? Crearea unui sistem financiar inteligent.

  • Clever Girl Finance de Bola Sokunbi isi propune sa educe o generatie cu totul noua de femei, punand accentul pe aspecte legate de cheltuieli, de buget, de gestionarea creditului, dar si de responsabilizarea propriei bunasari financiare.

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.