Metode benefice pentru mentinerea nivelului normal de hemoglobina in organism

Hemoglobina este o proteina bogata in fier prezenta in celulele rosii din sange. Aceasta proteina este responsabila pentru transportul oxigenului in intregul organism. Functia sa principala este de a transporta oxigenul din plamani in tesuturile organismului, astfel incat celulele vii sa poata functiona corespunzator. Hemoglobina ajuta, de asemenea, la transportul dioxidului de carbon din celule inapoi in plamani.

Deoarece rolul hemoglobinei este foarte important pentru a duce o viata sanatoasa este necesar ca aceasta sa fie mentinuta la niveluri normale. Cand nivelul de hemoglobina scade poate provoca oboseala, slabiciune, dificultati de respiratie, ameteala, dureri de cap, piele palida, unghii fragile, batai rapide ale inimii si apetit scazut. Daca nivelul scade semnificativ, afectiunea poate fi diagnosticata ca anemie si simptomele pot deveni severe.

Femeile experimenteaza niveluri scazute de hemoglobina in timpul sarcinii, de exemplu. Cu toate acestea, in spatele scaderii nivelului de hemoglobina pot exista multe alte motive.

Cea mai comuna cauza este deficienta nutritionala de fier, acid folic si vitaminele C si B12.

De asemenea, niveluri scazute de hemoglobina pot sa apara din cauza pierderilor de sange in urma interventilor chirurgicale sau traumatice, donari frecvente de sange, afectiuni la maduva osoasa, cancer, probleme renale, artrita, diabet, ulcer gastric si alte afectiuni ale tractului digestiv. In cele mai multe cazuri, hemoglobina scazuta este asociata cu afectiuni care cauzeaza sau contribuie la scaderea numarului de celule rosii din sange. In functie de motivul care sta la baza scaderii hemoglobinei, exista anumite modalitati naturale care sunt eficiente pentru restabilirea acesteia la un nivel normal. Durata de timp in care veti avea nevoie sa continuati sa utilizati aceste remedii depinde de nivelul hemoglobinei.

Nivelurile scazute de hemoglobina datorate deficientei vitaminei C pot fi corectate prin consumul mai multor alimente bogate in aceasta vitamina. Fierul nu poate fi complet absorbit de organism fara ajutorul acestei vitamine. Consumati alimente bogate in vitamina C, precum papaya, portocale, lamai, capsuni, ardei grasi, broccoli, grapefruit, rosii si spanac.

Acidul folic, o vitamina B complexa, este necesar pentru a produce celule rosii in sange. Deci, deficitul de acid folic duce automat la un nivel scazut al hemoglobinei. Surse bune de acid folic sunt legumele cu frunze verzi, ficatul, orezul, fasolea uscata, germenii de grau, cerealele fortificate, arahidele, bananele si broccoli.

Un mar pe zi poate ajuta la mentinerea unui nivel normal al hemoglobinei. Merele sunt bogate in fier, impreuna cu diverse alte componente sanatoase care sunt necesare pentru un nivel sanatos de hemoglobina. Consumati cel putin un mar (daca este posibil, optati pentru mere verzi) pe zi.

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.