Afla cum sa iti amenajezi bucataria intr-un mod practic

Bucataria este una dintre cele mai utilizate incaperi din casa, fiind locul in care familia se poate aduna atat dimineata, cat si seara, pentru a lua masa impreuna. Aici atmosfera trebuie neaparat sa fie una cat mai placuta, prietenoasa, iar toate obiectele trebuie aranjate astfel incat sa ofere senzatia de cat mai mult spatiu. Pentru ca persoanelor aflate in cautarea unor idei de amenajare a bucatariei sa le fie mai usor, in randurile urmatoare pot gasi interesante si practice de care pot tine cont.

Mobila

Pentru inceput, mobila trebuie aleasa in functie spatiul disponibil. Daca bucataria este una micuta, atunci o mobila mai restransa este suficienta, astfel incat sa nu ocupe tot locul. La pol opus, cand bucatarie este generoasa, utilizatorii se pot indrepta catre o mobila lunga, cu 2 blaturi, pentru a avea mai mult loc atunci cand se gateste. Mai mult, recomandat este ca in bucatarie sa existe si un spatiu in care sa se poata servi masa: aici poate fi asezat fie un coltar, fie o masa inconjurata de scaune.

Podeaua

Podeaua trebuie sa fie intotdeauna practica si usor de intretinut. Recomandat este ca in bucatarie sa se aleaga gresie de calitate, care poate fi spalata extrem de simplu si care sa reziste in timp. Utilizatorii au la dispozitie o gama foarte larga de modele de gresie din care pot alege, atat din punct de vedere al designului, cat si din punct de vedere cromatic. Important este, insa de stiut ca nuantele mai deschise vor oferi intotdeauna senzatia de mai mult spatiu decat nuantele inchise!

Electrocasnice incorporate in mobile

Pentru eficientizarea spatiului din bucatarie, utilizatorii pot lua in calcul ideea de a alege eletrocasnice pe care le pot incorpora in mobila. In acest fel, ele pot obtine mai mult loc pentru alte activitati sau pentru alte obiecte necesare in bucatarie.

Corpuri suspendate

Nu in ultimul rand, corpurile suspendate sunt foarte practice, intrucat nu ocupa loc la sol si, in acelasi timp reprezinta locuri ideale in care pot fi pastrate diferite obiecte. Amplasate la o inaltime optima, aceste corpuri pot fi de diferite tipuri, in functie de preferintele pe care le au utilizatorii, dar si in functie de imaginea de ansamblu a intregii bucatarii!

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.