Alegerea unui covor pentru livingul tau nu este atat de dificila

Alegerea unui covor pare mai complicata decat este in realitate. Covorul nu a fost eliminat din tendintele in amenajari interioare, ci a fost pastrat si in permanenta imbunatatit pentru a tine pasul cu provocarile vremurilor.

Modelele de covoare au evoluat in timp, la fel ca si materialele, culorile la moda si calitatea covoarelor. Asortarea covorului cu draperiile si tapiteria sofalei s-a pastrat, iar necesitatea unui model confortabil si usor de intretinut este primul criteriu de selectie.

Ce covor se poarta?

In primul rand, oamenii au tendinta de a alege covoarele dupa ce se poarta, dupa tendintele modei actuale. Covoarele persane au fost la moda inca din cele mai vechi timpuri, iar in prezent sunt foarte apreciate carpetele de tot felul, amplasate in mijlocul camerei, sub masa, in fata canapelei din living, dar si pe hol. Aceste carpete se pot intretine mult mai usor, se inlocuiesc fara costuri mari si permit expunerea finisajului mobilei.

Covorul perfect este ales in functie de preferintele personale, de modelele in tendinte, de culorile anului, de disponibilitatea financiara de a investi intr-un astfel de accesoriu, dar si de stilul interiorului. Covorul de calitate exceptionala isi va pastra valoarea in timp.

Designul covorului

Designul covorului difera de la o epoca a alta. In ultimii ani, imprimeurile geometrice si desenele abstracte, precum si combinatiile exotice, combinatiile de culori vii sau alb cu negru, degradeurile sunt foarte la moda. Pentru amenajarile in stil contemporan sunt la moda covoarele chilim.

Covor cu fir scurt sau cu fir lung?

Inainte de a investi intr-un covor, cumparatorii sunt pusi intr-o mare dilema: sa aleaga un covor cu fir scurt usor de intretinut sau un covor cu fir lung, mai greu de intretinut, insa in care li se afunda picioarele?

Familiile cu copii mici prefera covoarele cu fir lung pentru ca toata copilaria este marcata de podea, care devine loc de joaca, ulterior loc de invatare si chiar de citit.

Detinatorii animalelor de companie prefera covoarele cu fir scurt care sunt mult mai usor de intretinut si de pe care sea duna repede parul, de preferabil covorul sa aiba culori asortate patrupedului.

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.