Avantajele frumusetii

Frumusetea nu este subiectiva. Spre deosebire de convingerea populara, barbatii si femeile sunt, in general, de acord cu privire la cine este si cine nu este fizic atractiv, chiar si in culturi diferite. Dar ce anume face ca cineva sa fie considerat frumos? Buzele pline, ochii mari si o barbie subtire sunt asociate cu frumusetea femeilor, in timp ce la barbati sunt preferate maxilarul proeminent si barbia lata. Pielea neteda, parul stralucitor si  simetria  faciala sunt, de asemenea, aspecte esentiale ale frumusetii.

Dincolo de toate, lumea recompenseaza frumusetea si iata de ce este bine sa ai un aspect fizic placut si ingrijit!

  1. Oamenii frumosi sunt considerati mai sanatosi. Simetria faciala, considerata ca un stalp al frumusetii, poate fi perceputa ca un semn al sanatatii, chiar daca nu are nicio legatura cu Intr-un studiu, cu ajutorul un program, cercetatorii au transformat fotografiile astfel incat fetele protagonistilor sa devina perfect simetrice. In general, versiunea simetrica a fiecarei fete a primit evaluari bune in ceea ce priveste sanatatea, persoanele cu fete asimetrice fiind percepute ca nesanatoase.
  2. Oamenii frumosi isi gasesc mult mai usor prieteni. Atat barbatii cat si femeile cauta prieteni atractivi din punct de vedere fizic. Ceea ce sta in spatele acestei cautari este imaginea pe care o poate oferi un prieten sau partener care arata bine.
  3. Oamenii frumosi sunt mai convingatori. Toata lumea se poate folosi de aspectul fizic atunci cand se prezinta la un interviu de angajare sau cand cer o promovare si de cele mai multe ori, fizicul placut este luat in calcul de angajatori. Persoanele frumoase sunt mai convingatoare si persuasive pentru ca poseda trasaturi de personalitate puternice, ceea ce ii face mai eficienti in relatiile de lucru.

Privind la toate aceste descrieri, nu inseamna ca celelalte persoane nu sunt capabile sa aiba prieteni sau sa obtina promovarile dorite, ci inseamna ca, pentru a ajunge la telul propus vor trebui sa depuna mult mai mult efort decat o persoana considerata frumoasa. De prea multe ori, oamenii fac aprecieri in functie de ceea ce vad si acorda credit frumusetii, ceilalti trebuind sa-si afirme competentele si abilitatile prin teste si provocari!

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.