Ce ar trebui sa stii cu privire la uniformele medicale?

Lucrul in domeniul medical implica contactul direct cu alte persoane, asa ca este necesara o igiena impecabila. Toti profesionistii din domeniul sanatatii trebuie sa fie imbracati in haine curate si special destinate acestei activitati, cum sunt uniformele antimicrobiene, pentru a evita orice infectie intre pacient si cadrul medical.

Care sunt elementele componente ale uniformelor antimicrobiene?

Tunica, cu o croiala moderna si placuta, este un articol de imbracaminte care se potriveste corpului si evita iritatiile cauzate de frictiune. De asemenea, ofera o buna libertate de miscare, astfel incat confortul sa fie prezent pe tot parcursul zilei.

Halatul actioneaza ca o bariera de protectie intre cadrul medical si pacient, permitand o libertate de miscare excelenta pentru mai multa dexteritate si precizie in miscarile zilnice. Croiul sau lejer ajunge pana la nivelul feselor pentru o protectie sporita atunci cand este combinat cu pantaloni.

Pantalonii sunt, in general, conceputi cu caracteristici similare. Principala diferenta consta in croiala, ceea ce face posibila oferirea de articole de imbracaminte pentru toate tipurile de corp. In general, partile inferioare sunt concepute cu o banda elastica in talie pentru o mai buna sustinere..

Sabotii medicinali sunt o piesa cheie a echipamentului, deoarece locurile de munca din domeniul medical necesita statul in picioare in mod prelungit. Drept urmare, este esential ca pantofii sa respecte standardele de siguranta specifice incaltamintei de lucru, care fac referire la caracterul antiderapant, antistatic, cu calcai inchis, care absoarbe socurile si care are talpa antiperforatie. Respectarea acestui standard garanteaza ca se poate lucra in siguranta.

Uniforme antimicrobiene | saboti medicinali | MediFashion.ro

Uniforme antimicrobiene

Tipuri de uniforme medicale, in functie de specificul activitatii medicale desfasurate

Tunica este adesea folosita pentru munci care necesita o mare libertate de miscare. Astfel ca poate fi purtata in domeniul reabilitarii, fizioterapiei, esteticii sau chiar in domeniul stomatologic. In acest caz, tunica este adesea purtata peste hainele de zi cu zi si poate fi aleasa din oferta de uniforme medicale disponibila in magazinul online MediFashion.ro.

Pe de alta parte, halatul este proiectat astfel incat sa poata fi indepartat fara niciun risc de contaminare. Este dedicata persoanelor care lucreaza in laboratoare, medicilor si asistentelor. Chirurgii si specialistii din salile de operatie sunt echipati cu imbracaminte sterila de unica folosinta.

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.