Ce beneficii aduce pentru sanatate consumul de pepene verde

In primul rand, pepenele verde va ajuta sa va hidratati. Desi apa este o modalitate principala si esentiala de a va mentine corpul hidratat, de asemenea si consumul de alimente care au un continut ridicat de apa, poate fi de mare ajutor. Un astfel de aliment este pepenenele verde, al carui continut este de 92% apa. Mai mult, continutul ridicat de apa este unul dintre motivele pentru care fructele si legumele va ajuta sa va simititi plini. Combinatia dintre apa si fibra inseamna sa consumati un volum mare de alimente fara prea multe calorii.

Pepenele verde are un continut mare de apa si acest lucru il face hidratant si satios. De asemenea, contine nutrienti si dintre fructe, este cel mai scazut in calorii, contine vitamina C, vitamina A, potasiu, magneziu si vitaminele B1, B5 si B5. Este bogat in carotenoide, inclusiv beta-caroden si licopen. In plus, contine citrulina, un aminoactid important. Vitamina C este foarte benefica pentru organism, deoarece este un antioxidant care ajuta la prevenirea leziunilor celulare. Carotenoidele, de altfel, sunt o clasa de compusi ai plantei care includ alfa-caroten si beta-caroten, ce care corpul vostru le transforma in vitamina A. Lycopenul este un tip de carotenoid care nu se transforma in vitamina D, insa este antioxidantul puternic care ofera culoarea rosie pepenului verde si a rosiilor, aducand beneficii la nivelul organismului.

Pepenele verde ofera compusi care pot ajuta la prevenirea cancerului.

Cercetatorii au studiat licopenul si alti compusi individuali ai pepenului pentru efectele anticanceroase si concluziile sunt diverse. Cea mai puternica legatura descoperita pana acum este cea cu cancerul sistemului digestiv, reducand riscul aparitiei. In plus, alti compusi ai acestui fruct s-a dovedit a preveni dezvoltarea tumorilor.

Un alt beneficiu al pepenelui este ca imbunatateste sanatatea inimii. Bolile de inima sunt cauza numarul unu ale deceselor la nivel mondial. Stilul de viata si dieta pot reduce riscul de atac de cord si accident vascular cerebral prin reducerea tensiunii arteriale si a nivelului colesterolului. Mai multe substante nutritive din pepenele verde au beneficii specifice pentru sanatatea inimii, dar si vitaminele si mineralele precum vitaminele A, B6, C, magneziul si potasiul.

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.