Ce pot vizita in Paris?

Paris este cel mai romantic si mai fascinant oras din lume, reputatia sa atragand milioane de turisti anual. Este un oras care trebuie vizitat cel putin o data in viata.

  • Bazilica Sacre-Coeur

Acest castel alb localizat in varful Montmartree le ofera turistilor o priveliste minunata. Guvernul francez l-a comandat in 1873, dupa anii devastatori ai comunei de la Paris si razboiului franco-prusac.

Arhitectul Paul Abadie a fost cel care a construit Sacré-Cœur, folosind elemente ale stilului romanic si bizantin pentru proiectarea sa. Constructia a durat pana la primul razboi mondial, iar bazilica a fost sfintita in sfarsit in 1919.

  • Arcul de Triumf

Cei care vor sa viziteze, trebuie sa se pregateasca sa urce cele 285 de trepte pana in varful Arcului de Triumf. Acolo sus, turistii vor avea parte de o priveliste uluitoare asupra Champs-Elysées si a arcului La Défense.  In partea de jos a arcului, se afla mormantul soldatului necunoscut, sub monumentul Parisului.

  • Cimitirul Père-Lachaise

Père-Lachaise este cimitirul celebritatilor. Aproape toti francezii talentati si morti care pot fi citati sunt ingropati acolo, printre altele.

Credinta religioasa si nationalitatea nu au impiedicat niciodata pe cineva sa fie ingropat acolo: persoana pur si simplu trebuia sa fi trait sau sa moara la Paris sau sa aiba un spatiu alocat intr-un mormant familial.

  • Catacombele din Paris

Turistii trebuie sa indrazneasca sa coboare in tunelurile orasului. Turul Catacombelor din Paris este, fara indoiala, cea mai inspaimantatoare atractie pe care Parisul o ofera, cu kilometri de tuneluri captusite cu femuri si cranii a sase milioane de parizieni decedati.

Acestea au fost construite la 18 metri sub pamant la sfarsitul secolului al XVIII-lea pentru a preveni raspandirea bolilor in cimitirele din centrul orasului. Catacombele sunt acum scena unei promenade inghetate.

  • Muzeul d’Orsay

Adapostite din 1986 sub acoperisul uneia dintre cele mai frumoase gari din Paris, galeriile recent renovate ale Muzeului d’Orsay contin cea mai mare colectie de capodopere impresioniste si postimpresioniste din lume: Cézanne, Monet, Renoir, Manet, Van Gogh, Degas, Gaugin si multi altii sunt expusi.

Pe langa lucrarile marilor maestri, se poate gasi o colectie de arta decorativa din epoca Art Nouveau si o serie de sculpturi din secolul al XIX-lea. Turistii se pot relaxa in cafeneaua din spatele ceasului transparent gigant al muzeului.

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.