Copiii si computerele

Introducerea unui copil in lumea computerelor se intampla imediat ce ajungeti acasa de la maternitate si deschideti un playlist cu muzica pentru bebelusi. Desigur, melodiile sunt atent alese astfel incat sa fie melodioase si placute, atat pentru cei mici cat si pentru cei mari. In ultima vreme fiecare parinte isi doreste sa controleze cat mai mult accesul celor mici la tehnologie, insa nici bine nu apuca sa stabileasca prioritatile si pasii, ca expunerea s-a si intamplat.

In fond, expunerea la tehnologie si la tot ce poate ea sa ofere, nu este un lucru rau. Situatia devine vicioasa atunci cand lucrurile scapa de sub control, cand parintii nu impun limite, cand copilul isi petrece cea mai mare parte din timp utilizand laptopul sau jocurile video, in loc sa invete minime abilitati de autoingrijire, de servire a mesei, activitati de interactiune sociala si altele care sa il formeze ca fiinta sociala.

Dezvoltarea cunostintelor si bunelor obiceiuri in raport cu tehnologia inseamna, prin urmare, limitarea accesului macar pana la gradinita. In acel moment, introducerea computerului la domiciliu poate coincide cu introducerea lui si in mediul educational. Cel mai bun mod de a incepe este acela de a face cunostinta cu componentele unui computer sau ale unui laptop.

De departe, pornirea si oprirea dispozitivului il ajuta pe copil sa inteleaga conceptele hardware si software. Odata ce copilul este indrumat spre intelegerea modului de pornire a unui computer, va dori sa foloseasca mouse-ul si tastatura, iar mai apoi va incerca sa deschida activitati si aplicatii. In acest moment, parintii ar trebui sa exploreze si sa se joace impreuna cu copilul. Partea importanta este aceea de a ajuta un copil sa inteleaga diversitatea utilizarilor pe care le poate avea un computer, indiferent daca este vorba despre culegerea de informatii, desen, scriere sau vizionare de filme.

Calculatoare second hand la preturi mici!

Daca nu doriti sa investiti foarte multi bani intr-un dispozitiv destinat invatarii aspectelor de baza ale calculatoarelor, nu merita sa investiti intr-un computer nou. Accesati https://www.it-sh.ro/ si veti gasi aici un magazin online cu laptopuri second hand, dar si monitoare sau imprimante si alte echipamente de birou. Indiferent ca doriti modele mai noi sau va multumiti cu cele vechi, stocul de calculatoare second hand este in permanenta completat cu modele functionale!

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.