Cresterea si dezvoltarea intrauterina a bebelusului in 1, a- 2-a si a 3-a luna

Cresterea si dezvoltarea intrauterina a bebelusului este uimitoare in cele noua luni. Iata un scurt rezumat al modului in care apare dezvoltarea copilului in timpul sarcinii.

  • Luna 1 – Saptamana 1-4

Dupa ce un ovul a fost fecundat – acesta se implanteaza in captusirea uterului iar in jurul lui se dezvolta un sac. Acesta devine sacul amniotic care va pastra lichidul amniotic, amortizand embrionul. Placenta, de asemenea, se formeaza in timpul acestei luni. Acest lucru va aduce nutritie si beneficii copilului, de la mama.

Fata si ochii incep sa se dezvolte, iar inima incepe sa bata. Pana la sfarsitul celei de-a 4-a saptamani, copilul va fi putin mai mic decat un bob de orez! Vitaminele B joaca un rol crucial in dezvoltarea copilului si in sanatatea mamei in timpul sarcinii. Vitamina B6 si acidul folic (vitamina B9) sunt deosebit de importante pentru o dezvoltare sanatoasa, deci mama trebuie sa se asigure ca primeste cantitatile necesare.

  • Luna a 2 -a / Saptamana 5-9

Chipul copilului isi continua dezvoltarea. Mugurii care vor fi in cele din urma membre incep sa se dezvolte. Organele precum creierul, organele senzoriale si tractul digestiv incep sa prinda contur. Cartilajul din embrion incepe sa fie inlocuit cu os. Pana la sfarsitul celei de-a doua luni, copilul are o lungime de aproximativ 2-3 cm. Dupa aproximativ 6 saptamani, bataile inimii bebelusului pot fi detectate cu ajutorul unei ecografii. Nu este niciodata prea curand sa se inceapa luarea vitaminelor prenatale, omega 3 si ulei de peste, pentru a ajuta copilul sa aiba o dezvoltare sanatoasa.

  • Luna a 3- a / Saptamana 10-14

Membrele, precum mainile si picioarele, devin bine dezvoltate. Unghiile incep sa se formeze. Urechile si dintii isi incep dezvoltarea. Desi organele reproducatoare nu au inceput sa se formeze, ele nu pot fi inca determinate pe ecografie. Pana la sfarsitul celei de-a treia luni, copilul este complet format (cu toate organele si extremitatile prezente), el sau ea avand aproximativ o lungime de 4 centimetri. Dupa a treia luna de dezvoltare, sansa de avort scade considerabil.

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.