Cum ajuta un cardiotocograf o viitoare mama?

Probabil foarte multe femei si viitoare mame nu stiu exact ce este un cardiotocograf, dar cu mentiunea ca acesta este un aparat medical de urmarire a batailor inimii fatului, chiar din pantecul mamei, va deveni un subiect interesant pentru acestea. Motivul? Orice gravida isi doreste sa stie in orice moment ce se intampla cu bebelusul sau, inca de la primele batai ale inimii.

Totusi, trebuie mentionat ca aceasta aparatura este una medicala, care poate fi utilizata numai in cabinetele medicale, de catre personal specializat. Prin urmare, acestea trebuie sa se multumeasca cu vizitele regulate la medicul care le urmareste sarcina, acesta folosind monitorul fetal pentru a putea observa evolutia fatului.

Care este rolul cardiotocografului?

Cardiotocograful este utilizat pentru realizarea testului fetal non-stres, acesta fiind un test neinvaziv. Acest test se mai numeste si cardiotocograma si consta in aplicarea unui senzor electric pe abdomen si a unui alt senzor in zona inimii fatului. Acestea au rolul de a monitoriza contractiile uterine – care sunt inregistrate pe hartie – si bataile inimii copilului aflat in pantecul mamei, care sunt monitorizate pe un ecran si care se si aud.

De obicei, acest test este recomandat fie gravidelor aflate in ultimele saptamani de sracina, fie celor care se pot confrunta cu anumite probleme, cum ar fi: complicatii, sarcina care a depasit termenul probabil de nastere cu doua saptamani, diferite afectiuni medicale – cardiace, tiroidiene, diabet – istoric de avort, imunizarea Rh, prea mult sau prea putin lichid amniotic.

Cardiotocograf | nebulizatoare | Med-Tehnica.ro

Cardiotocograf

De ce aparatura medicala va avea nevoie o viitoare mamica?

Desi un astfel de echipament medical nu poate fi utilizat la domiciliu, exista o serie de aparate medicale care le vor fi chiar utile, in mod special dupa nasterea copilului. Printre aceste aparate se regasesc si nebulizatoarele, care mai sunt cunoscute si sub denumirea de aparate de aerosoli.

Un astfel de aparat de aerosoli are rolul de a transforma anumite medicamente in aburi, astfel incat sa fie mai usor de administrat, de inhalat si de asimilat.

Indiferent despre care dintre aceste echipamente medicale dintre cele doua sau despre oricare alt instrument folosit pentru prevenirea sau tratarea unor afectiuni, acestea pot fi gasite pe site-ul Med-Tehnica.ro.

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.