Cum ii cumperi fiului tau prima masina

Adolescentii iubesc intotdeauna prima masina, insa trebuie sa fie pregatiti pentru cheltuieli semnificative, chiar si dupa ce si-au cumparat prima masina. Exista combustibil, intretinere, reparatii, asigurare, taxe si multe altele.

Este esential pentru adolescenti, ca parintii lor sa le stabileasca un buget rezonabil. Bani disponibili pentru plata in avans si pentru ratele lunare la imprumutul pentru achzitionarea unei masini, vor determina gama de optiuni pentru masina dorita.

Un aspect important este daca masina este destinata unui adolescent de liceu sau unui tanar student.

Aceasta va determina cat de noua si de fiabila trebuie sa fie. Cel mai bun mod de a economisi bani este de a cumpara o masina second-hand. O masina noua isi pierde aproape jumatate din valoare in primii cinci ani, asa ca alegeti o masina care are cativa ani si totusi are caracteristici de siguranta noi si utile.

Finantarea este, de obicei, o provocare pentru un cumparator tanar. Creditorii cauta adultii cu un scor bun de credit pentru a co-semna sau a cumpara masina in totalitate. Vestea buna este ca multe companii de finantare au programe specifice pentru studenti, care simplifica cerintele de creditare si chiar ofera reduceri speciale.

Daca aveti in vedere un buget, puteti incepe cu partea distractiva: crearea unei liste de vehicule. Ar trebui sa va concentrati asupra optiunilor practice, a masinilor care minimizeaza costurile si se potrivesc nevoilor adolescentului. Parintii ar trebui sa reziste tentatiei de a cumpara un vehicul sportiv sau de lux.

Companiile de asigurari penalizeaza soferii tineri cu masini sportive, motoarele mari consuma mai mult combustibil iar caracteristicile suplimentare tind sa aiba riscuri de fiabilitate.

Pentru un imprumut auto, majoritatea bancilor cer asigurare cu acoperire completa. Ar trebui sa se afle oferta de asigurare inainte de cumparare pentru a avea o imagine completa a costurilor.

Pentru a reduce riscul de a cumpara o masina cu probleme care nu se sfarsesc niciodata, cautati modele cu o buna fiabilitate.

Cand cumparati un vehicul uzat, cercetati cu atentie masina in interior si in afara. Noua sau folosita, verificati masina intotdeauna in timpul zilei, cand puteti observa defectele de vopsea care pot indica reparatii sau alte probleme. In esenta, cautati sa va asigurati ca masina se afla in starea prezentata de vanzator. De asemenea, pentru orice masina uzata, este important sa existe o inspectie certificata de catre un mecanic profesionist.

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.