Cumpararea de electrocasnice second-hand: la ce ar trebui sa fiti atenti?

Multe persoane apeleaza la achizitionarea de electrocasnice second-hand. Motivul principal al acestei alegeri nu este surprinzator – costul, care este mult mai atractiv decat cel al aparatelor noi. Cu toate acestea, cei interesati trebuie sa aiba grija atunci cand achizitioneaza astfel de aparate. Asadar, o analiza asupra avantajelor acestei alternative, precum si asupra elementelor care trebuie luate in considerare, inainte de a scoate portofelul, este binevenita.

  • Avantajele cumpararii aparatelor second-hand

Achizitionarea de aparate second-hand permite obtinerea unor aparate intre 30 si 70% mai ieftine, decat produsele noi. Acest lucru permite multor gospodarii sa faca economii substantiale, in special cele cu venituri limitate.

  • Cum evitati sa fiti pacaliti atunci cand cumparati aparate?

Cei interesati ar trebui sa cumpere de la un vanzator de incredere. Unele magazine sau site-uri sunt specializate in vanzarea de echipamente second-hand. Inainte de vanzarea acestora, dispozitivele sunt testate de catre tehnicieni calificati si se constata toate defectiunile posibile. Un alt avantaj consta in faptul ca, cei care cumpara au dovada achizitiei si o garantie, pe care clientii o pot prelungi adesea (contra cost) ca intr-un magazin.

  • Examinati aparatul

Daca se cumpara un aparat second-hand de la o persoana fizica, sunt necesare unele verificari cum ar fi: testarea sistemului de deschidere, verificarea (in functie de tipul dispozitivului) amortizoarelor, motorului, prezenta ruginii sau a mucegaiului etc. Pe scurt, cei interesati trebuie sa acorde timp, pentru a examina cu atentie.

De asemenea, sa solicite documentele referitoare la achizitionarea aparatului – factura, garantie, totul este util pentru a-si face o idee despre produsul pe care il cumpara.

  • Comparati preturile

Inainte de a face alegerea pentru o masina de spalat, frigider, congelator sau chiar o masina de spalat vase, cel mai bine este sa se analizeze pretul de vanzare.

Astfel, trebuie sa se faca niste cercetari si comparatii – pentru a afla daca dispozitivul de care sunt interesati are un pret bun.

  • Evitati electrocasnicele vechi

Aparatele care sunt prea vechi trebuie evitate, mai ales pentru ca tind sa consume mai multa energie decat modelele mai noi. Intr-adevar, ar fi pacat sa se economiseasca bani la achizitie si sa se primeasca facturi mai mari la energie.

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.