Curiozitati din lumea ceasurilor

Oamenii au folosit si folosesc ceasurile pentru a urmari trecerea timpului. Acestea au o istorie bogata, insa putini sunt cei ce o cunosc. Iata cateva curiozitati despre ceasuri pe care probabil nu le stiati!

1. Cel mai vechi ceas din lume se afla in Catedrala din Salisbury, Anglia, si dateaza din 1386.

2. Primul ceas desteptator american a fost inventat in Concord, New Hampshire, in 1787 de catre Levi Hutchis. Nu a fost niciodata brevetat si a sunat doar o singura data, la 4 dimineata.

3. Institutul National de Standarde si Tehnologie din Colorado a creat un ceas atomic atat de precis incat nu va ramane in urma nici macar o secunda in 20 de milioane de ani. Ceasul este numit NIST-F1 Cesium Fountain.

4. Datorita modificarii gravitatiei locale, un ceas cu pendul care este potrivit nivelului marii, va pierde aproape 16 secunde pe zi daca se va deplasa la o altitudine de 1200 de metri sau mai mult.

5. In Statele Unite, fusurile orare standardizate, asa cum le cunoastem, au fost stabilite pentru prima data in industria cailor ferate in 1883. Inainte de aceasta, in fiecare oras timpul era masurat pe baza rasaritului de soare si a unui ceas central, ceea ce facea imposibil ca oamenii sa afle la ce ora ajunge trenul in localitatea lor.

6. Monedele penny sunt folosite pentru a regla timpul in turnul ceasului londonez Big Ben. Adaugarea sau eliminarea unui penny in pendul schimba centrul de greutate si poate modifica viteza ceasului cu 0.4 secunde pe zi. 

Ceasurile au o mare importanta in lumea in care traim, iar fara ele totul s-ar transforma intr-un dezastru. Daca esti iubitor de ceasuri, ai o colectie sau poate doar unul si vrei sa-l valorifici, esti asteptat la Cumpar Ceasuri, amanet de ceasuri in Bucuresti. Pe site-ul cumpar-ceasuri.com poti afla mai multe detalii, insa ce e mai important sti deja, cumpar si ofer evaluare pentru ceasuri, iar pretul stabilit va fi cu siguranta cel corect!

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.