Cutie manuala vs. automata

Masinile cu transmisie manuala au monopol pe piata auto, insa exista avantaje pentru a conduce o masina cu transmisie manuala? Conform ultimelor sondaje, conducatorii auto americani prefera masinile automate, pe cand europenii raman fideli celor manuale.

Fara a aborda latura tehnica a situatiei, diferenta principala este ca autovehiculele automate nu au pedala de ambreiaj si au si o cutie de viteze simplificata. Masinile cu transmisie manuale au cinci sau sase trepte plus returul, oferind control deplin asupra modului in care functioneaza masina, pe cand automatele au patru sau cinci moduri de functionare: P – Parcare, R – Retur, N – Neutru, D – Drive si S – Sport. Exista o serie de tipuri alternative de transmisie automata, inclusiv cutii de viteze cu transmisie variabila continua, ambreiaje automate unice si ambreiaje duble.

Daca va puneti intrebarea care dintre cele doua modele este mai bun, raspunsul nu poate fi unul prea categoric. Exista argumente pro si contra care se pliaza pe situatia si stilul de conducere al fiecarui sofer. Ceea ce pentru cineva este bun, pentru altcineva ar putea fi total nepotrivit. Alegerea depinde strict de dorinta fiecarui sofer!

Principalul punct forte al cutiei manuale este acela legat de controlul asupra masinii. In al doilea rand, masinile manuale sunt mai putin costisitoare decat automatele, insa acest lucru ar putea fi in mare masura din cauza ca automatele sunt mai putin populare .

Pe de alta  parte, o masina automata este mult mai usor de condus, intrucat nu va mai fi necesara apasarea repetata a ambreiajului. Conducerea in miscare lenta sau start-stopurile din trafic sunt facilitate de o masina automata.

Revenind la intrebarea despre care varianta este mai buna, in general, o masina automata este potrivita persoanelor care conduc mult in oras pentru ca reduce semnificativ oboseala soferului ce nu mai trebuie sa stea atent la pedala de ambreiaj si schimbator, ci trebuie sa se ocupe doar de acceleratie si frana. Daca urmeaza sa calatoriti pe distante mai lungi, o masina manuala ar putea fi o optiune mai buna intrucat controlul asupra selectiei treptei de viteza este mai mare, fapt care conduce la un condus eficient.

WLC ofera masini de inchiriat in Bucuresti!

Daca doriti sa conduceti o masina automata, WLC ofera masini de inchiriat in Bucuresti. Preturile sunt corecte, iar serviciile sunt impecabile. Accesati https://inchirieri-masini.ro/ si alegeti modelul dorit apeland la serviciile de inchirieri masini in aeroport Otopeni sau Bucuresti!

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.