Despagubiri materiale de la asiguratorii RCA

Nimeni nu-si doreste sa fie implicat in vreun accident, indiferent de natura acestuia. Fie ca este accident de munca sau accident auto, acesta are doua parti: o parte vatamata si un faptuitor. Situatia nu este favorabila pentru niciuna din cele doua parti, insa legea are menirea de a proteja victima si de a pedepsi faptuitorul direct proportional cu fapta sa.

Este important de stiut faptul ca pentru a conduce un automobil este nevoie de o asigurare, foarte necesara in caz de accident. Aceasta asigurare este obligatorie si daca este valabila in momentul producerii accidentului, atunci asiguratorul trebuie sa plateasca daune victimei. In cazul in care valoarea prejudiciului este mai mare decat plafonul maxim stabilit prin polita de asigurare, diferenta va fi suportata de catre faptuitorul accidentului.

Pe baza legii, persoana vatamata ca urmare a producerii unui accident auto are la dispozitie doua posibilitati legale de a solicita despagubiri RCA. In prima instanta ar putea formula o actiune civila impotriva asiguratorului, proces in care faptuitorul va avea calitatea de intervenient fortat. O alta metoda prin care se poate solicita valoarea prejudiciului adus de accident este de natura non litiginoasa si presupune inaintarea unei cereri de despagubire catre asigurator.

In ambele situatii asiguratorul are un termen in care trebuie sa se incadreze pentru a solutiona cazul sau macar pentru a incepe demersuri care duc spre solutionare. Daca termenele nu sunt respectate, asiguratorul are obligatia de a plati integral suma solicitata.

Aparent este simplu, inaintam o cerere si asteptam raspuns si solutionarea ei, insa in realitate lucrurile sunt mult mai complicate. Dupa inaintarea cererii sunt necesare acte care sa dovedeasca daunele si sa justifice valoarea prejudiciului. Sunt, de asemenea, necesare intalniri cu reprezentanti ai companiei de asigurari si multe alte protocoale dificil de solutionat cu succes de o persoana fara experienta.

Cei mai buni profesionisti in domeniu care va pot ajuta sa obtineti despagubiri materiale in accidente | despagubiripentruvatamari.ro

Interventia echipei Despagubiri pentru vatamari este esentiala si de un real folos! Experienta in obtinerea de despagubiri materiale in accidente rutiere sau de alta natura sunt o graitoare cartea de vizita pentru clienti si colaboratori, ceea ce face ca increderea sa creasca! Accesati www.despagubiripentruvatamari.ro si contactati specialistul de care aveti nevoie!

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.