Despre moda si haine

Fiecare dintre noi avem in garderoba imbracaminte mai mult sau mai putin interesanta, croita din materiale fine sau din materiale conventionale. Totusi, nu multi dintre noi ne puntem intrebari legate despre moda si despre imbracaminte. Imbracamintea precum si moda au suferit de-a lungul timpului mai multe transformari, care au inceput inca din perioada timpurie. Atat moda cat si hainele au reflectat de-a lungul timpului forte sociale si au dictat schimbari in respectivele clase sociale, in respectivele paturile politice, religioase si economice.

Cu toate ca schimbarile majore au avut la baza model de productie si de consum, precum si linii ale aparitiilor unor tesaturi mai variate, centrul acestor trenduri s-a concretizat in periaoda Evului Mediu tarziu, intre secolul XV si XVII. Acest interval a reprezentat un punct culminant al acestor tendinte, si a marcat o periaoda distinct si dinamica in care imbracamintea a devenit o forma inovatoare, care avea puteresa de a schimba rapod stilul  in sine. Reflectia asupra unei haine trebuie sa aiba o constienta sporita, atat in randul femilor cat si in randul barbatilor, constituind in cele din urma identitatea lor, prin purtarea respectivului articol de imbracaminte.

 De-a lungul timpului hainele au remodelat corpurile oamenilor si au creat in jurul lor un fluid de sensuri. Aspectul imbracamintelor a constituit pentru intreaga lume o relatie sociala pusa asupra corpului celui ce le poarta. In tot acest timp, la fel ca imbracamintea, si stilul de purtare al hainelor a servit drept o forma personala de exprimare, asta in cazul in care anumite articole de imbracaminte erau croite in editi limitat, erau inscriptionate si erau croite din materiale fine. Reforma protestata, a dus la aparitia unei noi identitati nationale care a influentat in cele din urma viitorul modei. Moda , ca un intreg a ramas si astazi un limbaj nonverbal de exprimare a stilului precum si a putrii sociale.

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.