Exemplu de buna practica in Australia

Industria de minerit pe platformele miniere maritime din Australia este relative mica si nu aduce un aport important la PIB-ul zonal, insa sunt doua operatiuni care inca functioneaza. Acestea sunt excavatul de nisip pentru constructii in Moreton Bay in apropiere de Brisbane si extractia nisipului de var pentru fabricarea cimentului in sudul statului Fremantle.

Exista totusi mai multe evenimente minerale in zona Australiei, dar numai o resursa mineral de subsol a fost cunatificata la adevarata valoare si anume depozitul de staniu aflat in regiunea Ringarooma Bay, Tasmania. Plajele cu nisip din zona au fost de asemena rearanjate, realizandu-se un loc minunat de petrecere a vacantelor in zona coastelor Australiei, precum celebrele plaje din apropiere de Adelaide.

Firme – Servicii de foraj la mare adancime

Cu ajuorul serviciilor de foraj la mare adancime oferite de Cbs-subtraversari.ro se pot realiza foraje orizontale dirijate sau subtraversari cai ferate. Informatiile disponibile privind mineralele marine provin in mare parte din exploatarea limitata de catre companiile private si din sondajele de recunoastere interprinse de guvern si de stat prin intermediul agentiilor de introspective minera. In zona Australiei, apele de coasta, sau cele de pana la trei mile marine, intra in competent statului si guvernelor nord teritoriale.

Activitatile de exploatare si explorare  miniera in apele de coasta sunt administrate eficient de catre stat, prin serviciile guvernamentale de minerit. De asemenea, daca legislatia din acest domeniu este modificata si adoptata, aceste vor putea trece si in diferite parteneriate publice – private. Cu toate acestea , guvernele locale joaca un rol foarte important in planificarea si gestionarea coasterlor si a apelor de coasta precum si a resurselor de subterna existente.

Legea australiana a mineritului adoptata inca din anul 1994, prevede un cadru legal pentru exploatarea si productia de minerale deasupra platformei continentale pana la trei mile marine dincolo de linia de baza teritoriala a statelor sau a teritoriilor vecine. Limita exterioara a teritoriului Australian este marginea exterioara a platformei continentale.

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.