HDMI vs. DisplayPort: Care este cel mai bun?

In prezent, exista mai multe tipuri de porturi video disponibile pentru utilizatorul obisnuit. Cele mai populare sunt HDMI si DisplayPort. Desi cei mai multi dintre utilizatori nu vor observa o diferenta intre semnalele video de la aceste porturi, contrastul este vizibil. Indiferent daca utilizatorul joaca, vizioneaza filme sau lucreaza, unul dintre aceste 2 porturi este cel potrivit pentru el.

Ce sunt HDMI si DisplayPort?

Atat HDMI cat si DisplayPort sunt standarde mai noi pentru transmisia video. In timp ce HDMI a fost inventat pentru prima data in 2002, DisplayPort a aparut putin mai tarziu in 2006. Ambele sunt standarde digitale. Desi HDMI si DisplayPort au acelasi scop, adica transmiterea video de inalta definitie pe monitor, intre ele exista insa diferente mari.

Care sunt diferentele dintre HDMI si DisplayPort?

HDMI a fost folosit pentru prima data in 2003 de producatori populari de home entertainment, cum ar fi Sony, Phillips si altii. Obiectivele lor sunt aplicatii bazate pe imagini si video. Acesta este motivul pentru care HDMI este cel mai comun la televizoarele, proiectoarele si monitoarele de acasa.

DisplayPort, pe de alta parte, a fost creat in 2006 pentru a inlocui standardele VGA si DVI mult mai vechi. DisplayPort a fost creat pentru afisaje de computer si echipamente IT.

  • HDMI este destinat echipamentelor A / V, pe cand DisplayPort vizeaza computerele;
  • DisplayPort are o capacitate de banda mult mai mare comparativ cu HDMI;
  • DisplayPort are benzi personalizabile de date, pe cand HDMI nu are;
  • DisplayPort are canalul AUX iar HDMI are CEC.

Ce standard ar trebui utilizat?

In prezent, nu exista aproape nicio diferenta intre HDMI si DisplayPort in ceea ce priveste calitatea imaginii. Cu toate acestea, functii precum Canalul de retur audio al HDMI (ARC) pot determina unii utilizatori sa-l foloseasca.

HDMI este, de asemenea, pe deplin capabil sa ofere o experienta buna de joc. De asemenea, utilizatorii pot imparti semnalul HDMI pe mai multe afisaje, dar acest lucru necesita ceva munca.

Pentru jocuri cu adevarat captivante cu cele mai mari rezolutii, ar fi bine sa se aleaga DisplayPort 1.4. Dar daca se intentioneaza conectarea computerului la un televizor, HDMI 2.1 este cea mai buna optiune.

In general, daca se foloseste un televizor, atunci HDMI este cea mai buna optiune. In caz contrar, DisplayPort este standardul de aur cand vine vorba de gaming pur.

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.