Impactul lecturii in dezvoltarea copiilor

De la 0 la 7 ani, copilul trece prin diverse etape care duc spre modificarea considerabila a relatiei sale cu ceilalti si mediul sau. Pentru a creste, copilul trebuie sa renunte treptat la relatia excesiv de apropiata cu parintii. El trebuie sa inceapa a fi parte prezenta a lumii reale, care nu este intotdeauna la fel de frumoasa ca cea imaginara. Fazele care sunt esentiale in dezvoltarea intelectuala si psihica, implica identificarea, distantarea si verbalizarea. Toate acestea sunt stimulate prin citit. Cartile permit o trezire senzoriala si emotionala!

La varsta in care orice contact fizic este similar cu o experienta senzoriala, cartea solicita si stimuleaza atat simtul olfactic, vizual, tactil, cat si pe cel gustativ, pentru ca cei mici gusta  literalmente cartile. In primele lor carti, copiii mici descopera obiecte sau situatii usor de identificat pentru varsta loc. In acest fel, ei invata treptat sa inteleaga actiuni simple, sa le denumeasca si sa le recunoasca in viata reala.

Cand cartea este citita de un adult, copilul va face legatura intre imagini si text si va intelege ca acestea dau sens. Prin urmare, citirea cartilor copilului si impreuna cu copilul este foarte importanta. Nu este doar un moment frumos si emotionant, ci este important pentru procesul de invatare. Auzind o poveste, copilul poate visa, poate juca jocuri de rol, poate fi influentat emotional, lucruri extrem de importante pentru relatia lui viitoare cu lectura.

Specialistii spun ca pentru cei mici, povestile sunt o oportunitate terapeutica extraordinara. Acestea pot ajuta copiii sa gaseasca rezolvarea anumitor probleme si conflcte, sa exploreze temeri, sa se elibereze de anxietati. Copiii par a fi, mai degraba, atrasi de povestiri care evidentiaza slabiciunile proprii, cautand in poveste solutii pentru a le elimina. Astfel, se poate spune ca lectura este cu adevarat esentiala in dezvoltarea copilului.

Anticariat online PrintreCarti.ro

Stiind acest lucru, echipa Printre Carti are intotdeauna grija ca stocurile anticariatului sa fie intotdeauna pline de carti pentru copii. Daca doriti sa explorati rafturile virtuale ale acestui anticariat online, nu trebuie decat sa accesati https://www.printrecarti.ro/ si sa comandati ce gasiti interesant! Aici gasiti mereu carti la reducere, anticariat Bucuresti, anticariat carti, Printre Carti, anticariat online

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.