Orice operatiune industriala are o anumita zona in care isi desfasoara si isi conduceactivitatea. Unele dintre aceste zone, precum minele, sunt amplasate in locatii fixe pentru perioade foarte lungi de timp. Alte constructii industriale, pot fi mobile si tranzitorii, ramanand intr-o anumita locatie doar pentru o perioada scurta de timp, care poate insemna de la cateva saptamani pana la cateva luni. Pentru unele, precum zonele unde se foreaza dupa petrol, natura activitatii si a problemei incendiilor, se schimba o data cu trecerea timpului. Dar in toate cazurile, accesul, in ceea ce priveste scopul de prevenire a focului, se schimba fie intre scena unde are loc procesul industrial si drumurile publice care sunt considerate de asemenea ca facand parte din zona de operare.

Operatorii pot fi negativ afectati de focurile ce pot avea loc in interiorul sau exteriorul zonei lor de operare, asa ca acestia au tot interesul in a preveni si stopa aparitia unui incendiu. Unele focuri pot porni din cauze naturale, cum ar fi din pricina unui traznet, si acesta poate fi asteptat sa apara oriunde atat in interiorul cat si in vecinatatea zonei de operare , iar operatorul are responsabilitatea sa anticipeze si sa planifice aceste situatii si sa ia actiunile necesare atunci cand aceste situatii chiar au loc.

Anumite reguli generale de prevenire a incendiilor pot fi luate si aplicate egal catre toate cladirile operationale industriale; iar acestea pot fi egal validate si pentru mine, constructii si operatiuni de forare. Cele mai bune metode prin care poti preveni un incendiu, este apelarea si instalarea unor anumite instalatii si sisteme special create impotriva incendiilor, asa cum sunt si cele oferite de Stingere Incendiu, si anume instalatii antiincendiu si instalatii drencere, toate aceste instalatii fiind extrem de folositoare si utile in special in aria industriala.