Jocul Minecraft creste creativitatea copilului

Un nou studiu spune ca anumite jocuri video, cum ar fi si jocul Minecraft, pot ajuta la cresterea creativitatii copilului. Acesta este un joc video care le permite jucatorilor sai sa construiasca structuri complicate si lumi intregi in trei dimensiuni. In esenta, este o lume Lego nelimitata, virtuala.

Unii cercetatori au comparat nivelurile de creativitate ale copiilor dupa ce au jucat Minecraft sau au facut alte activitati pe ecran. Participantii au fost in patru grupuri: fie au jucat Minecraft cu instructiuni, au jucat Minecraft fara instructiuni, au urmarit TV sau au jucat un joc video de curse.

Dupa activitatile lor, creativitatea copiilor a fost masurata cerandu-le sa deseneze o creatura de pe o alta planeta. Creaturile cu caracteristici mai putin umane au obtinut un nivel ridicat de creativitate, in timp ce cele care seamana mai mult cu oamenii au obtinut un nivel scazut.

  • Rezultatele

Copiii care au jucat Minecraft au fost cei mai creativi, dar numai cei care nu au primit instructiuni specifice de la adulti, inainte de joc.

Cu siguranta, jocul Minecraft favorizeaza creativitatea mai bine decat privitul la televizor, o activitate complet pasiva. Acelasi lucru este valabil si pentru un joc video de curse, in timpul caruia jucatorul actioneaza complet reactiv. Un joc de curse conduce copilul, in timp ce intr-un joc proactiv precum Minecraft, copilul directioneaza jocul.

  • Ce inseamna asta pentru parinti?

Parintii se pot simti increzatori permitandu-le copiilor sa joace Minecraft, tinand insa cont de cateva avertismente. In conformitate cu concluziile studiului, parintii nu trebuie sa le ofere copiilor indicatii specifice. Este bine sa-i intrebe despre creatiile lor, dar este important sa nu le judece greselile sau sa-i laude excesiv. Lauda poate duce la cresterea presiunii pentru a „face bine” in viitor.

De asemenea, specialistii recomanda limitarea timpului de joc la o ora pe zi. Insa, daca parintii observa probleme legate de comportament, trebuie luata in considerare reducerea timpului total al jocului.

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.