La ce se vor uita mai intai cumparatorii de carte veche?

Exista trei elemente care pot determina valoarea unei carti: raritatea, conditia si cererea. Doar pentru ca o carte este veche, nu inseamna ca este in acelasi timp si la mare cautare, sau chiar daca acesta e cazul, daca scrisul nu este lizibil, atunci lucrarea respectiva nu-i va folosi nimanui. De aceea, pentru o estimare cat mai corecta, trebuie luate in calcul cele trei aspecte.

Pe partea de raritate, cumparatorii de carte veche de la Cumpăr Cărți vor vrea sa stie anul in care a fost publicata lucrarea respectiva, daca exista semnaturi sau diverse inscriptii realizate de niste personalitati importante ale vremii sau daca este vorba de o prima editie, nu de o republicare. Toate aceste detalii vor influenta nivelul de raritate pe care il are lucrarea respectiva.

Cum isi dau seama cumparatorii de carte veche daca opera este la mare cautare?

O carte pe care o cauta multi oameni este din start mult mai valoroasa decat una normala, care poate fi gasita in orice librarie. Spre exemplu, studentii si istoricii vor avea nevoie de multe carti care au fost publicate cu decenii in urma pentru cercetare si nu mereu vor gasi exemplarul pe care si-l doresc, pentru ca a intrat deja in posesie unei alte persoane.

Cumparatori de carti vechi | Cumpar carti in Alexandria | CumparCarti.ro

cumpar carti in Alexandria

Un astfel de exemplar s-ar putea afla chiar in biblioteca unei persoane care nici n-are habar de el si de aceea, anticariate precum CumparCarti.ro fac tot posibilul sa dea o evaluare cat mai corecta cartilor dintr-o locuinta.

In ce orase din tara vei putea gasi cumparatori de carte veche?

Exista anticariate peste tot in tara, asa ca oamenii nu trebuie sa-si faca griji ca nu vor gasi cumparatori care sa-i scape de cartile din biblioteca. In unele cazuri, anunturile sunt insotite de un oras, precum „cumpar carti in Alexandria”, asa ca cei care locuiesc in zona vor putea sa apeleze la serviciile anticariatului respectiv fara vreo problema.

In final, pentru a obtine un pret cat mai corect de la reprezentantii unui anticariat, cele mai importante aspecte ale unei carti vechi sunt raritatea, conditia in care se afla si cererea.

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.