Lista de verificare inainte de a cumpara o casa

Cumpararea unei case noi poate fi o aventura palpitanta. In timpul procesului de selectia a locuintei perfecte va trebui sa luati in calcul zeci de detalii despre constructie, fundatie, structura, instalatii, electricitate, instalatii sanitare si multe altele. Din fericire, exista o solutie simpla si eficienta pentru a va asigura ca noua locuinta este asa cum doriti si anume, sa vizitati locatia de cate ori este nevoie pentru a putea decide fara regrete.

De luat in calcul si facilitatile zonei in care se afla casa / complexul – centre comerciale, banci, farmacii, scoli, etc.

Puteti face o lista cu ce anume ati dori sa verificati, asta pentru ca acolo, la fata locului, s-ar putea sa fiti coplesit de alte intrebari si imagini, si s-ar putea sa uitati unele aspecte. O lista ar fi de mare folos.

Incepeti vizionarea cu exteriorul casei si starea generala a proprietatii. Domeniile de interes includ structura si drenarea, scurgerile, integritatea fundatiei, amenajarea curtii, scarile, trotuarele, gardul si alte elemente prezenta in afara constructiei. Componentele structurale exterioare ale casei sunt unele dintre cele mai scumpe cand vine vorba de reparatii sau inlocuire, astfel ca nu ar trebui sa treceti cu vederea peste acoperis, ferestre si usi. In ceea ce priveste acoperisul, inspectati materialul din care este realizat, daca exista sau nu orificii, cosuri de fum, stalpi de sustinere. Cand inspectati ferestrele si usile, cautati zonele degradate, fisurile, instalarea necorespunzatoare, lipsa de etansare si alte daune.

Daca constructia este prevazuta cu mansarda sau subsol, chiar si acestea trebuie inspectate cu mare atentie. In cazul mansardei, asigurati-va ca izolatia este bine facuta, ca nu exista deteriorari structurale sau ventilatie necorespunzatoare. In cazul subsolului, este foarte important sa nu existe infiltratii de apa, umiditate, daunatori.

Cand vine vorba despre camere, trebuie sa acordati atentie aspectelor mai profunde decat culoarea varului sau a parchetulu, deoarece si spatiile interioare pot dezvalui probleme structurale critice. Ar trebui sa inspectati temeinic podelele, peretii, tavanele, ferestrele, usile de interior, vopseaua, luminile, intrerupatoarele, prizele, centrala termica, izolatia, caloriferele, scarile.

Casele din Corbeanca | Confort, stil si siguranta!

La casele din Corbeanca, proiectate si construite de MediaCity, puteti inspecta constructia de cate ori doriti si chiar cu un evaluator personal daca asta va ajuta in a lua o decizie pe care sa nu o regretati. Pentru a programa vizionari, puteti accesa www.paladinresidence.ro si tot pe site aveti ocazia sa vizualizati toate proiectele realizate pana acum!

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.