Lucruri care te fac sa indragesti desertul

Un cadru in desert poate sa nu fie prima alegere pentru distractie si agrement, dar deserturile ofera experiente unice care nu pot fi traite in alta parte. Majoritatea oamenilor cand se gandesc la vacante, adesea isi imagineaza ca sunt asezati pe o plaja, relaxandu-se langa o piscina, facand drumetii prin munti sau explorand orase celebre.

Desertul este mai mult decat soarele si nisipul arzator; cei care sunt dispusi sa iasa din zonele lor de confort pot constata ca sunt placut surprinsi de ceea ce ofera aceste medii aride.

  • Curse cu camile

Camilele sunt creaturi interesante, cunoscute pentru rezistenta, cocoasele si genele lungi. Sunt calatori excelenti in desert si au transportat nenumarati oameni peste deserturi.

Sunt destul de rapide, cu o viteza maxima de 40 de mile pe ora in rafale scurte. Evenimentele de curse au loc in diferite deserturi; unul dintre cele mai cunoscute este Festivalul anual al camilelor Bikaner din desertul Thar din nord-vestul Indiei. Pe langa curse, turistii pot urmari si concursuri pentru camilele cele mai bine decorate.

  • Spa Day in desert

O optiune mult mai relaxanta se poate gasi in desertul Sahara: terapia cu baie de nisip marocana.  Are o istorie indelungata – in aceasta regiune, grupurile tribale se scald in aceste nisipuri de sute de ani.

In satul Merzouga, localnicii sapa gauri in dune, iar oaspetii pot sta in ele timp de 30 de minute, cu apa furnizata. Se presupune ca aceasta terapie este buna pentru bolile de piele, durerile la nivelul membrelor si muschilor.

  • Deltaplan

Nevada are o comunitate populara de deltaplane si exista multe puncte de vanzare care ofera inchirieri de echipamente si lectii. Totul este pregatit. Exista si alte deserturi in care turistii pot merge cu deltaplanul si exista un club de deltaplanare in desert numit Desert Skywalkers din Las Vegas, Nevada.

  • Surf pe nisip

Acest sport este destinat surferilor care simt ca au incercat totul, precum si celor care doresc sa invete ceva nou si sa aiba parte de putina adrenalina.

Tot ce trebuie pentru a incepe este o placa de nisip si cateva dune de nisip. Exista companii de aventura care inchiriaza placi si ii invata pe incepatori cum sa o faca. Acest sport poate fi obositor pentru turisti, deoarece, odata ajunsi jos, singura modalitate de a se intoarce in varf este la pas.

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.