Nokia revine cu 3 smartphone-uri Android pentru a provoca Apple si Samsung

Trei noi smartphone Android marca Nokia au fost lansate de catre titularul de licenta, HMD Global, cu scopul de concura pe piata cu Apple si Samsung si pentru a readuce brandul printre producatorii de top.

In 2016, HMD Global, a achizitionat proprietatea intelectuala necesara pentru a produce telefoane Nokia. Acest lucru include branding si tehnologie.

La Congresul Mobile World din Barcelona, HMD Global a lansat 3 smartphone-uri Nokia 6, Nokia 5 si Nokia 3. Toate telefoanele vor rula cea mai recenta versiune a sistemului de operare Google pentru dispozitive mobile Android, ceea ce inseamna ca dispozitivele vor primi actualizari lunare de securitate si vor fi echipate cu Google Assistant.

Telefoanele au fost lansate in al doilea trimestru a lui 2017, iar HMD urmareste o lansare globala. Compania a afirmat ca a avut peste 500 de parteneri diferiti si transportatori din 120 de tari.

Nokia intentioneaza sa ii concureze pe Huawei, Apple si Samsung in segmentul premium al pietei, dispozitivul sau fiind cu mult mai mic decat cel al concurentei.

In ciuda maturizari pietei smartphone-urilor, aceasta este in continua crestere.

Insa, piata Android este ferm competitiva datorita jucatorilor chinezi, Oppo si Vivo, care se extind agresiv si ofera dispozitive low-cost si cu un Huawei crescand intr-un ritm rapid.

Multi producatori de smartphone-uri Android incearca, de asemenea, sa-si diferentieze dispozitivele, pentru a se indeparta de dependenta de serviciile Google.

Interesant este ca pretul telefonului Nokia 6 se apropie foarte mult de pretul mediu de vanzare oferit de primii trei producatori chinezi. Piata smartphone-urilor este in crestere cu 12% pe an. Brend dominant pe piata globala de telefoane mobile, Nokia nu a reusit sa tina pasul cu smartphone-urile iPhone si Android. Compania sa bazat in schimb pe sistemul de operare mobil Windows Phone al Microsoft, mai tarziu fiind achizitionata de companie. Sub Microsoft, relevanta telefoanelor smartphone Nokia a scazut si mai mult.

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.