Pierderea presiunii si uzura anvelopelor – motive temeinice pentru a le schimba

Anvelopele sunt una dintre cele mai importante componente ale masinii, si cel mai adesea trecute cu vederea. Ele sunt singurele care au contact cu soseaua, iar problemele legate de anvelope afecteaza confortul, manevrabilitatea si siguranta masinii. Iata cateva sfaturi simple care va vor ajuta sa aveti parte de calatorii sigure.

Presiunea din anvelope trebuie verificata periodic, mai ales ca acestea au tendinta de a pierde aerul. Achizitionati un indicator digital al presiunii pneurilor si verificati-le macar o data pe luna sau inainte de o calatorie lunga. Presiunea optima o puteti gasi in manualul masinii sau inscriptionata pe partea interioara a portierei soferului. Un sfat demn de urmat este acela de a verifica presiunea dupa ce masina a stationat cateva ore pentru a va asigura ca anvelopele sunt reci. Actiunea de frecare din timpul rulajului incalzeste anvelopele si creste presiunea, fapt ce poate ascunde o anvelopa prea putin umflata. O anvelopa neumflata are o rezistenta mai mare la rulare, ceea ce duce la cresterea consumului de combustibil. De asemenea, creaza mai multa caldura, ceea ce poate duce la defectiuni.

Daca ati rezolvat cu presiunea, a venit momentul sa verificati adancimea benzii de rulare. Cu cat este mai mare cu atat mai bine. Banda de rulare si canalele acesteia au rolul de a proteja masina de alunecare sau acvaplanare, cu alte cuvinte permite lichidelor sa se scurga de pe suprafata anvelopei. Cand adancimea canalelor este mica, anvelopa ar trebui inlocuita pentru a face fata provocarilor din trafic. Daca ati observat un pneu uzat, verificati-le pe toate pentru a vedea care este starea lor. In general, se recomanda schimbarea tuturor pneurilor pentru o mai buna evidenta a uzurii.

Cauciucuri second hand | cauciucauto.ro

Situatia in care trebuie sa schimbati cauciucurile nu este una prea placuta, nici din punct de vedere tehnic, nici financiar. Oferte avantajoase la cauciucuri de iarna sh, dar si la cauciucuri de vara, puteti gasi accesand cauciucauto.ro. Numai aici preturile pentru cauciucuri second hand sunt corecte si reflecta in totalitate calitatea lor!

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.