Prezentarea la interviu de angajare in calitate de persoana cu dizabilitati

Gasirea unui loc de munca poate fi foarte stresanta si solicitanta pentru persoanele care au o dizabilitate. In timpul cautarii unui loc se munca se intalnesc cu tot felul de prejudecati si conceptii gresite despre capacitatea lor de a-si indeplini sarcinile de serviciu, motiv pentru care multe persoane renunta chiar daca jobul ar permite performanta din scaun cu rotile. Ce-i drept angajatorii nu sunt obisnuiti sa intervieveze astfel de oameni, iar candidatii sunt lipsiti de increderea pe care ar trebui sa o aiba in propriile forte, mai ales daca stapanesc bine domeniul.

Cheia oricarui interviu este increderea. Daca in timpul interviului angajatorul vede in omul din fata lui optimism si incredere, este imposibil sa puna la indoiala calitatile in ceea ce priveste indatoririle de serviciu. Este esential ca un candidat sa gaseasca echilibru in atitudine si descrierea a ceea ce stie sa faca, sa nu fie excesiv de dragalas sau foarte emotional doar pentru a atrage mila sau compatimire. Ideea este sa nu lipseasca siguranta de sine!

Un truc important este acela de a nu va concentra prea mult asupra dizabilitatii. Daca dizabilitatea este ascunsa si daca prezenta acesteia nu este vizibila si nu impiedica deloc indeplinirea sarcinilor, poate ca nici nu ar trebui amintita. Corect ar fi ca angajatorul sa aiba cunostinta despre starea de sanatate a angajatilor, insa unii participanti la interviu prefera ca dizabilitatile ascunse sa ramana doar ale lor.

Este foarte important sa cunoasteti bine CV-ul astfel incat sa raspundeti la orice intrebare are legatura cu acesta. De asemenea, nu va fie frica sa puneti intrebari! Uneori, o intrebare buna intr-un moment potrivit arata angajamentul si interesul deosebit fata de pozitia pentru care ati aplicat.

In ultima instanta, daca aveti un handicap motor si depindeti de un fotoliu rulant sau cadru de mers, este important sa puneti intrebari cu privire la accesibilitatea cladirii, a parcarii sau a toaletelor. Cea mai buna sansa de a reusi la un interviu este aceea de a cunoaste toate detaliile legate de sarcinile propriu-zise si de cladirea in care va trebui sa lucrati.

MagazinulOrtopedic.ro | Dispozitive ortopedice de calitate!

Pentru sprijin logistic in ceea ce priveste confortul deplasarii la si de la locul de munca, va poate fi de folos Magazinul Ortopedic prin accesoriile pe care le comercializeaza. Accesati https://www.magazinulortopedic.ro/ pentru a vedea detalii!

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.