Schimbul de ulei – o necesitate regulata

Intr-o oarecare masura, intretinerea masinii este asemanatoare cu gatitul. Daca doriti sa gatiti ceva, puteti face rost de o reteta si sa-i urmati instructiunile cat mai fidel posibil. Daca reteta este clara si tehnica buna, veti avea succes garantat cu produsul culinar finit. Dimpotriva, pentru a fi un bun bucatar, trebuie sa treceti de faza in care doar urmati niste instructiuni. Ar trebui sa puteti sintetiza cunostintele de gatit intr-un proces in care sa puteti combina diverse ingrediente fara a va folosi de instructiuni, iar rezultatul sa fie un produs delicios.

Intr-un anumit mod, intretinerea masinii este similara, mai ales atunci cand vine vorba de schimbul de ulei. Se recomanda schimbarea uleiului cel putin o data pe an sau cand s-a atins un numar de 10-15.000 km, in functie de calitatea uleiului si de uzura motorului.

Schimbarea uleiului in mod regulat este cel mai bun lucru pe care-l puteti dace pentru ca masina sa aiba o viata lunga. In timp ce motorul nu functioneaza fara carburant, carburantul nu poate fi eficient fara ulei, se poate spune ca uleiul este sangele motorului. Uleiul nu numai ca este necesar pentru a impiedica frecarea si uzura pieselor metalice ale motorului, dar si curata suprafetele metalice, neutralizeaza acizii pentru a preveni coroziunea, mentine particulele si impuritatile care dauneaza motorului si chiar functioneaza pentru a disipa caldura acumulata.

In vederea schimbarii uleiului se recomanda monitorizarea lunara a nivelului de ulei. Facand acest lucru in mod regulat, ar trebui sa sesizati cum se schimba culoarea uleiului de la o luna la alta. Schimbarile nu se intampla doar la nivel de culoare, ci si in ceea ce priveste consistenta lichidului. In momentul in care acesta devine inchis la culoare si gros, este timpul sa fie schimbat.

Tractari auto din sector 1 | Alo Tractari

Daca nu este schimbat la timp, pot aparea probleme in ceea ce priveste functionarea masinii. Daca functionarea defectuoasa a masinii va ia prin surprindere pe drum, nu uitati sa aveti in agenda telefonului numarul companiei de tractari auto din sector 1, Alo Tractari. Cu un simplu apel, puteti avea parte de asistenta rutiera sau de tractare, daca este cazul. Accesati https://alotractari.ro/ pentru a afla mai multe detalii despre cum puteti beneficia de cele mai bune serivicii de tractari auto din oras!

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.