Sfaturi pentru o bucatarie exterioara

Daca aveti o gradina frumoasa, probabil ca o bucatarie exterioara este unul dintre lucrurile pe care vi le doriti cel mai mult. Dupa ce va-ti decis relativ cam cum ati vrea sa arate, va trebuie sa contactati un profesionist care sa va transforme ideile in realitate. Insa inainte de a porni la cumparaturi pentru materiale, va trebui sa va ganditi la locatia bucatariei, dar si la alte lucruri importante precum sursa de gaze, elecricitate, apa si siguranta.

Dale terasa

Cand va decideti unde veti amenaja bucataria, va trebui sa luati in considerare urmatoarele lucruri:

  • Unde sunt asezate celelalte structuri din curtea dumneavoastra (alte camere exterioare, garaj, magazie de unelte, piscina)
  • Traficul din gradina – pe unde mergeti ca sa ajungeti din casa in alt punct din gradina si cum va va afecta noua bucatarie acest traseu
  • Expunerea la soare – in acest caz trebuie sa aveti in vedere pozitia soarelui in toate anotimpurile. Incercati sa evitati ca soarele sa va orbeasca in orele in care veti gati afara
  • Bransarea la reteaua electrica, la apa si la gaze – bucatarie trebuie sa fie cat mai aproape de sursa acestor utilitati.

Pe langa localizare, cand construiti o bucatarie afara trebuie sa fiti foarte atenti si la siguranta. Aceasta trebuie sa fie departe de orice obiecte inflamabile din gradina, precum copaci mari, ierburi uscate, mobilier din lemn.

O bucatarie exterioara poate costa la fel de mult sau chiar mai mult ca si una interioara. Electrocasnicele sunt cele mai scumpe si pot costa chiar si de doua ori mai mult decat cele folosite in interior.

Daca vreti sa amenajati un astfel de spatiu, veti avea nevoie cu siguranta de pavaj alei pentru a face drumul catre bucatarie, dar si de dale terasa pentru podea. Pentru a va minimiza costurile, vi-i recomandam pe cei de la www.dalepietra.ro.

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.