Daca deja consumati o multime de alimente care scad colesterolul in mod natural, continuati sa o faceti. Dar daca nu, trebuie sa stiti cat de important este sa patrati un echilibru in ceea ce consta nivelul colesterolului din organism, dar si alimentele care ne sunt de ajutor in acest sens.
Daca vreti sa va reduceti colesterolul, primul pas are loc la micul dejun, care trebuie sa contina doua portii de ovaz.
Consumand ovaz dimineata pentru 6 saptamani, nivelul colesterolului se poate diminua considerabil, cu pana la 5,3%.
Oamenii de stiinta ne ofera inca un motiv pentru care sa consumam alcool in scopul unui organism sanatos. Se pare ca strugurii utilizati pentru vinul rosu, pot duce la scaderea semnificativa a colesterolului din organsim. Deci, este in regula sa consumati un pahar de vin rosu pe zi, avand efecte pozitive asupra organismului.
Unele dintre cele mai bune remedii naturale, sunt si grasimile Omega- 3, dovedindu-se ca au vindecat boli cardiace, dementa si altele. Acum, acesti acizi grasi va pot fi de folos si cand vine vorba de colesterolul din corp. Conform unor cercetari, daca inlocuiti grasimile saturate cu omega-3, cum ar fi cu cele gastite in somon, sardine si hering, puteti astfel echilibra nivelul de colesterol.
S-a dovedit faptul ca ceaiul, multumita antioxidantilor, previne cancerul, dar este, de asemenea si un remediu impotriva nivelurilor ridicate ale colesterolului. Conform studiilor, ceaiul negru reduce lipidele din sange cu pana la 10%, in numai trei saptamani.
Boabele de fasole sunt un alt ingredient benefic pentru organism. Adaugand la supa preparata de voi, ½ ceasca de fasole, scade considerabil nivelul colesterolului. Este benefic si pentru inima, fiind bogat in fibre si de asemenea, incetineste rata si cantitatea de absorbtie a colesterolului din anumite alimente.
Surprinzator, ciocolata este un antioxidant puternic ce ajuta la reglarea colesterolului din organism. Asigurati-va ca optati pentru ciocolata neagra, sau pentru ciocolata amaruie. In comparatie cu ciocolata cu lapte, acestea au de 3 ori mai multi antioxidanti, care impiedica stabilirea trombocitelor in sange.
Usturoiul previne formarea cheagurilor de sange, reduce tensiunea arteriala si protejeaza organismul de infectii, dar si scade colesterolul. Adaugati usturoi in retetele voastre culinare, dar consumati-l si ca atare, proaspat.