Tratamentul endodontic la clinica Elveto Dent

Tratamentul endodontic, cunoscut și sub denumirea de tratamentul canalului radicular sau tratarea rădăcinii dintelui, reprezintă o procedură complexă și extrem de importantă în domeniul stomatologiei.

Această procedură se realizează în cazul în care pulpa dentară este afectată de carii profunde, leziuni sau infecții, iar salvarea dintelui implică tratarea și curățarea canalului radicular.

Elveto Dent, un cabinet stomatologic din sector 2, oferă o gamă completă de servicii stomatologice, inclusiv tratamentul endodontic. Echipa de medici specialiști este dedicată în totalitate sănătății orale a pacienților și are ca obiectiv principal recuperarea danturii afectate, cu ajutorul tehnicilor și materialelor de ultimă generație.

Tratamentul endodontic începe cu identificarea cauzei problemei. Prin intermediul unei radiografii dentare și a unui examen detaliat, medicul dentist va evalua gradul de afectare al dintelui și va stabili planul de tratament adecvat. Procedura în sine poate fi realizată sub anestezie locală, pentru a asigura confortul pacientului.

În prima etapă a tratamentului endodontic, medicul dentist va îndepărta pulpa dentară afectată, curățând astfel canalul radicular de bacterii și inflamații. Acest proces se realizează cu ajutorul unor instrumente specifice, care îndepărtează eficient resturile de pulpa și țesuturile inflamate. După curățarea canalului, acesta este sterilizat cu ajutorul substanțelor antiseptice și ultrasunetelor.

Următorul pas important în tratamentul endodontic constă în obturarea canalului radicular. Acest proces presupune umplerea canalului cu un material medicamentos și sigilarea lui pentru a preveni reinfectarea. De obicei, se utilizează ca material de obturație gutaperca, care este uscată și introdusă în canalul radicular, în timp ce sterilizarea se menține.

După finalizarea tratamentului endodontic, este de obicei necesară restaurarea dintelui afectat. Acest lucru se poate realiza prin aplicarea unei coroane dentare sau alte soluții protetice adecvate. Echipa de medici stomatologi de la Elveto-Dent.ro va evalua în mod adecvat opțiunile de restaurare și va oferi cele mai bune soluții pentru fiecare pacient în parte.

Cabinet stomatologic din sector 2 | Elveto-Dent.ro

Cabinet stomatologic din sector 2

Clinica Elveto Dent se mândrește cu folosirea materialelor și instrumentelor de ultimă generație, cu proceduri de sterilizare la cele mai ridicate standarde și cu consumabile de unică folosință, pentru a garanta succesul tratamentelor.

Echipa de medici specialiști are o vastă experiență în tratarea endodontică și asigură un mediu confortabil și relaxant pentru fiecare pacient.

Dacă aveți nevoie de un tratament endodontic eficient și de calitate, clinica Elveto Dent este alegerea potrivită. Oferind servicii stomatologice premium și beneficiind de tehnologia de ultimă generație, clinica se asigură că pacienții sunt tratați cu profesionalism și respect.

Pentru mai multe detalii puteti accesa site-ul. Echipa clinicii vă va ghida prin toți pașii necesari pentru a vă recupera sănătatea danturii și a vă recăpăta un zâmbet sănătos și strălucitor.

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.