WatchOS 6: Pot fi şterse aplicaţiile încorporate din Apple Watch?

WatchOS 6, prezentat la Conferinţa Mondială a Dezvoltatorilor din 2019, este cea mai nouă versiune a WatchOS, sistemul de operare proiectat să funcţioneze pe Apple Watch. La fel ca predecesorii săi, WatchOS 6 aduce noi aplicaţii actualizate, noi funcţii de sănătate şi, pentru prima dată, un App Store dedicat. Acesta poate fi accesat chiar pe încheietura mâinii, fără să mai fie nevoie de iPhone pentru a descărca aplicaţiile.

O noutate în domeniu o reprezintă aplicaţia Noise, concepută pentru a măsura nivelul de zgomot al mediului în care se află utilizatorii. Aceasta va trimite o notificare dacă sunetul este mult prea puternic şi poate duce la deteriorarea auzului.

În sfârşit, utilizatorii pot scăpa acum de unele dintre acele aplicaţii pe care nu le folosesc niciodată şi care se dovedeau a fi extrem de enervante. Mai mult decât atât, acestea nu făceau altceva decât să ocupe spaţiu în mod inutil.

Poate fi puţin greu pentru oameni să găsească aplicaţia pe care vor să o folosească pe Apple Watch din cauza faptului că grila este mică şi densă, iar vizualizarea listei, deşi este mai bună, înseamnă o defilare continuă pe un ecran cu dimensiuni reduse.

Din fericire, watchOS 6 va îmbunătăţi organizarea aplicaţiilor făcând posibilă, pentru prima dată, ştergerea unora dintre aplicaţiile instalate pe fiecare Apple Watch. Nu numai că acest lucru va reduce dezordinea în meniul de aplicaţii, dar poate elibera un pic de spaţiu de stocare, care poate fi utilizat pentru păstrarea fişierelor de muzică, podcast-urilor sau a cărţilor audio pe Apple Watch. Sună bine, nu?

În timp ce aplicaţiile terţe din meniul Watch de pe iPhone puteau fi eliminate uşor, nu acelaşi lucru se putea face şi cu aplicaţiile încorporate din Apple. Paşii care trebuie urmaţi sunt cât se poate de simpli:

  • Accesarea ecranului de pornire al Apple Watch;

  • O apăsare lungă pe una dintre pictograme, până când aceasta începe să tremure puţin;

  • Confirmarea ştergerii aplicaţiei.

Însă nu toate aplicaţiile Apple încorporate pot fi eliminate în watchOS 6. Aplicaţii precum Mail, hărţi, muzică şi fotografii sunt încă instalate permanent, însă cele de mai jos pot fi şterse în cazul în care nu sunt folosite:

  • Aparat foto;

  • Alarmă;

  • Cronometru;

  • Radio.

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.