4 destinatii calde din Europa pentru cei care vor sa fuga de iarna

In Europa exista locuri care raman calde chiar si iarna. Sunt putine, dar asta le face atat de valoroase.  Temperaturile de afara scad pe zi ce trece. Iarna are farmecul ei datorita zapezii si a peisajului alb frumos si nesfarsit, insa multe persoane prefera vacanta in locuri calde. Vestea buna este ca acestia nu trebuie sa calatoreasca pana la jumatatea globului pentru a merge pe o insula paradisiaca si a se bucura de temperaturile ridicate.

Exista locuri in Europa care se bucura de un climat de iarna mult mai acceptabil decat aici, in Romania. Prin urmare, daca doresc sa mearga in zone mai calde, exista 4 locuri din Europa unde se pot „ascunde”de frigul iernii.

  • Madeira

Frumoasa insula din Oceanul Atlantic este o adevarata bijuterie iarna. Chiar si in ianuarie, Madeira se bucura de pana la 10 ore de soare, iar clima temperata a insulei o face un loc potrivit pentru cei mai frigurosi.

In lunile de iarna in Madeira sunt mai putini turisti, este o ocazie buna pentru cei interesati sa se bucure de o vacanta linistita si la un pret mai mic. Istoria Madeirei este interesanta, iar plajele vulcanice ale insulei si padurile de lauri o fac deosebit de frumoasa.

  • Malta

Aceasta insula idilica este adesea o destinatie ideala in Europa iarna. Malta se bucura de o clima temperata si de preturi rezonabile. Sezonul mai slab din timpul lunilor de iarna inseamna calatorii mai ieftine si mai putini turisti. Capitala, Valletta, ofera acces la galerii, muzee si cladiri istorice.

  • Creta

Iarna, temperaturile pe insula Creta, cea mai mare insula greceasca, sunt in jur de 20 de grade Celsius. In sudul Cretei exista niste plaje frumoase cu baruri si cafenele unde turistii se pot aseza si bucura de soare in compania bauturii lor preferate.

  • Coasta Amalfi

Desi Italia este o destinatie preferata iarna pentru pasionatii de schi, acest sport se practica mai mult in partea de nord. In sudul Italiei, turistii se bucura de vreme mai calda iarna. Coasta Amalfi merita o vizita in orice moment al anului, inclusiv in lunile de iarna. Frumusetea orasului Amalfi este inspiratoare, dovada fiind faptul ca se afla sub protectia UNESCO. Singurul dezavantaj (chiar si iarna) este ca nu este o destinatie ieftina.

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.