7 motive pentru a taia plantele si arbustii in mod regulat

Taierea plantelor si a arbustilor este unul dintre cele mai importante tratamente de ingrijire. Practica unor tehnici simple, folosirea instrumentelor potrivite, impreuna cu perioada potrivita pentru fiecare tip de planta este cheia unei taieri eficiente. Inainte de a prinde foarfeca, gradinarii trebuie sa stie exact care este scopul taierii plantelor. Iata principalele motive:

Vitalitate

Taierea unei plante in crestere stimuleaza o noua crestere. Deci, daca se doreste o modalitate de a stimula o noua crestere, se recomanda taierea.

Forma

Plantele care au crescut singure pot fi remodelate prin taiere.

Limitarea dimensiunii plantei

Acest lucru poate fi deosebit de important daca se afla intr-o zona cu spatiu limitat. Tunderea radacinilor este o alta tehnica care poate ajuta la limitarea dimensiunii plantelor in ghivece.

Permite accesul la mai multa lumina

Daca este vorba de o curte extrem de umbrita sau se doreste patrunderea soarelui in zona aflata sub un copac sau gazon, taierea atenta poate lasa sa intre un pic mai mult soare.

Sanatatea si rezistenta structurala

Toate ramurile uscate, bolnave sau ranite, trebuie indepartate pentru sanatatea copacului. Ramurile care se intersecteaza trebuie indepartate pentru a elimina orice deteriorare a tulpinii. O mare parte din mentinerea rezistentei structurale a lemnului este asociata cu o taiere atenta.

Promovarea infloririi si fructificarii

Taierea poate ajuta la producerea florilor si fructelor. Vara, pomii fructiferi pot fi usor taiati, ceea ce va asigura o mai buna circulatie a aerului in jurul fructului. Acest lucru duce la mai putine probleme de boala si fructul se coace mai repede.

Imbunatatirea aspectului

Indepartarea ramurilor uscate creeaza o forma placuta si plantele arata ingrijite si ordonate. Multi arbusti infloriti sunt capabili de flori spectaculoase dupa ce li s-au aplicat tehnici bune de taiere.

Tunderea se face, de obicei, in functie de modul natural de crestere al plantei pe masura ce aceasta creste, precum si pentru a mentine speciile mature de arbori si arbusti. In general, taierea reusita va lasa pomii sau arbustii fructiferi sanatosi, frumos formati, ca si cum nu ar fi fost atinsi niciodata.

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.