Actiunea zaharului asupra compozitiilor de copt

Stim cu totii ca zaharul este esential pentru coacere si el este cel care face ca deserturile sa aiba gust dulce. Datorita naturii sale chimice unice, zaharul indeplineste si multe alte functii esentiale in prajituri, torturi si alte produse de panificatie.

Zaharul se gaseste in mai multe forme, cum ar fi cel granulat sau pulbere. In momentul in care se intelege deplin actiunea zaharului in retete, multe greseli si esecuri in coacere vor putea fi evitate. Desi sunt o multime de indulcitori, folosindu-i in retete in vederea inlocuirii zaharului, totul s-ar putea narui, deci mare atentie la contributia zaharului!

Amestecand albus de ou cu zahar ce obtinem? Bezea. Mai mult decat niste deserturi pufoase, bezelele ofera o imagine perfecta a actiunii zaharului in deserturi. Zaharul stabilizeaza bezelele in doua moduri. In primul rand, protejeaza albusurile de ou. Pe masura ce aerul din albus este amestecat, proteinele se leaga si formeaza foi subtiri, puternice, care se intind in jurul bulelor mici de aer, creand spuma. Adaugarea de zahar incetineste acest proces. In al doilea rand, zaharul protejeaza spuma de colaps. Acesta se transforma in apa in peretii bulelor, formand un sirop care le sprijina.

Cand moleculele de zahar le intalnesc pe cele de apa, ele formeaza o legatura puternica. Aceasta uniune de zahar si apa afecteaza textura produselor coapte in doua moduri importante. Legatura dintre zahar si apa permite zaharului sa se blocheze in umiditate, astfel incat pastreaza produsele de panificatie moi si umede. In al doilea rand, produsele de cofetarie isi iau forma si structura din proteine si amidonuri, care se intaresc in timpul coacerii si transforma compozitia lichida intr-una solida.

Oricine a copt vreodata ceva, a observat ca aluatul sau compozitia pusa in tava creste in timpul coacerii. Ei bine, zaharul face ca acest lucru sa se intample. In procesul de mixare a ingredientelor, in compozitie se formeaza mii de bile mici de aer care au rolul de a usura aluatul. In timpul coacerii, bulele se extind si ridica aluatul, determinandu-l sa ramana asa sub actiunea temperaturii.

Torturi de botez, de nunta sau pentru orice alt eveniment, ingrediente 100% naturale | etorturi.ro

torturi de botez

Daca pregatirea dulciurilor vi se pare prea complicata, echipa eTorturi.ro de la cea mai vestita cofetarie online, le poate face pentru dumneavoastra. Aici puteti comanda torturi de botez, de nunta, de aniversare sau pentru orice alt eveniment pe care-l doriti a sarbatori cu tort. Doar accesati etorturi.ro si plasati comanda dorita!

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.