Ai grija de bunicii sau de parintii tai?

Pentru unii dintre noi bunicii au fost primii parinti, intrucat au fost aceia care aveau grija de noi atunci cand parintii erau la munca si pentru ca nu am participat la orele programului de gradinita, am fost nevoiti sa stam cu bunicii, acestia avand, de cele mai multe ori, cel mai bine grija de noi. Aceasta experienta face din fiecare copil, unul mai sensibil si mai atasat de familie. In plus, multi copii din zilele noastre sunt crescuti in acest fel deoarece sistemul de invatamant pentru copii este foarte scump si nu orice parinte isi permite sa isi duca copilul la gradinita.

Ce facem insa cand roata se intoarce si ajungem sa crestem si sa vedem cum atat parintii, cat si bunicii nostri imbatranesc si devin din ce in ce mai dependenti de prezenta si ajutorul nostru? Ne putem gandi sa renuntam la unele placeri personale pentru a fi alaturi de ei. Acesta este raspunsul ideal, insa, pe de alta parte, la felul in care este viata in zilele noastre si multi tineri sunt deopotriva si studenti si angajati, timpul este foarte limitat si grija pentru bunici nu mai poate ocupa locul intai printre preocupari.

In acest din urma caz este vorba de a gasi o solutie pentru ca bunicii nostri sa aiba activitati de socializare cu oamenii din aceeasi categorie de varsta, sa fie hraniti, ingrijiti si sa li se faca analizele medicale la timp. Un loc in care cei in varsta pot beneficia de aceste lucruri, dar si de multe altele, este si acest azil de batrani Bucuresti, sau pentru aceia mai instariti, un camin privat Bucuresti.

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.