Atentie la tipul de perna pe care il folositi

Probabil ca in viata fiecaruia dintre noi au existat nopti in care nu am putut dormi cum trebuie iar dimineata ne-am trezit mai obositi decat ne-am culcat. Probabil ca acest lucru a fost posibil si din cauza unei stari precare a intregului organism, sau pur si simplu uneori, din cauza ca esti prea obosit nu te poti odihni cum trebuie. O alta explicatie pentru astfel de episoade nocturne poate fi legata si de faptul ca patul, saltaua sau pur si simplu perna nu au fost suficient de confortabile.

In cazul pernei, asemeni saltelei patului, ambele ar trebui sa ofere un bun suport pentru corpul nostru, iar perna ar trebui sa amortizeze capul si sa inlesneasca o pozitie cat mai corecta a capului si gatului. O perna de calitate ar trebui sa nu afecteze coloana vertebrala si mai ales sa ajute la un somn linistitor.

Trebuie ca materialul din interiorul pernei sa fie de calitate si „cu memorie” pentru a lua forma capului si gatului atunci cand dormiti. In situatia in care in timpul somnului obisnuiti sa dormiti pe spate, incercati sa utilizati perne medii cu compozitie ferma care sa protejeze mai ales gatul. In alta ordine de idei, in situatia in care obisnuiti sa dormiti pe burta (desi unii medici recomanda precautie sporita la aceasta pozitie de somn), trebuie sa alegeti o perna moale care sa reduca tensiunea aplicata gatului. Din fericire consumatorii din ziua de astazi au acces la o gama extrem de larga si variata de perne si la o paleta diversificata de pret.

Pentru a cumpara o perna este esential sa va analizati somnul, iar dupa aceea sa va indreptati catre perna de care aveti nevoie. Medicii si specialistii ortopezi recomanda ca perioada de timp pentru care o perna poate fi folosita sa fie medie, insa durata de utilizare variaza in mare masura de calitatea pernei. In general, pernele ar trebui sa fie inlocuite in fiecare an, insa unele perne pot fi utilizate pentru o perioada mai lunga de timp fata de altele.

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.