Bucuresti Centrul Vechi

Baruri centrul istoric

Capitala Romaniei, orasul Bucuresti, este recunoscut, pe langa multele sale obiective turistice, si pentru viata de noapte extrem de agitata si ofertanta. La fel cum marile orase din Statele Unite ale Americii par sa nu doarma niciodata, asa si Centrul Vechi al Bucurestiului, devenit in ultimii ani centrul de rezistenta al cluburilor de noapte si a celor ce stau trezi pana dimineata. Daca pe timp de zi, Centrul Vechi al Bucurestiului este animat de terasele unde poti sa te relaxezi cu prietenii sau poti avea intalniri de afaceri moderne si relaxate, pe timp de noapte poti sa te detasezi si sa dansezi cat te tin picioarele in cluburile bucurestene, structurate in functie de preferintele muzicale ale fiecaruia. Tocmai din acest motiv, Centrul Vechi este pentru absolut toata lumea, intrucat acopera o gama larga de gusturi si preferinte, atat in materie de terase si restaurante, cat si in materie de cluburi de noapte si pub-uri. Cele mai cunoscute exemple in acest sens sunt: Biutiful by Fratelli, Bartini, The Vintage pub, The Vault club, Bordello’s, Freddo bar & lounge, Fire, 100 Beri, etc. Centrul Vechi se afla in imediata apropiere a Novotel Bucuresti si se poate ajunge aici extrem de usor, indiferent in ce zona a Bucurestiului ne-am afla initial, pentru ca exista o sumedenie de trasee de metrou, autobuz si chiar tramvai. Pe timp de noapte, insa, singura metoda de a te deplasa prin Bucuresti ramane taxi-ul.

Daca acum, Centrul Vechi Istoric bucurestean este o oaza a vietii de noapte si a bunei distractii, pe timpuri, lucrurile stateau un pic diferit. Multe dintre povestile si miturile legate de acest loc isi indreapta conotatiile spre misticism si iz social extrem, asemenea romanelor lui Alexandre Dumas. Este suficient sa te imprietenesti cu locuitorii caselor nemodernizate din zona, pentru ca afla povesti infricosatoare, desprinse parca din cele mai tenebroase vremuri, povesti despre orfelinate cu sfarsit tragic sau fantome ce inca mai bantuie casele darapanate ale fostelor si vechilor familii boieresti.

Ce poti vizita in Centrul Vechi Istoric: toate strada Lipscani, Biserica „Nasterea Maicii Domnului” – Zlatari, cladirea fostei Societati de Asigurari „Dacia”, Muzeul National de Istorie a Romaniei, Biserica Domneasca „Buna Vestire”, Pasajul Macca-Villacrosse, Palatul Bancii Nationale a Romaniei, insa si multe alte cladiri cu o arhitectura deosebita.

Cu toate astea, trebuie avut grija, intrucat un periplu prin Centrul Vechi neamenajat al Capitalei poate sa semnifice un drum periculos, intrucat multe dintre cladirile istorice cu valoare arhitecturala nu sunt renovate, astfel incat simpla trecere pe langa aceasta poate deveni periculoasa, mai mult decat atat si din cauza lipsei de marcaje in acest sens.

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.