Cand ar trebui sa isi puna copiii aparat dentar

Aparate ortodontice

Orice copil merita sa aiba un zambet frumos, alb si drept. Cu toate acestea, nu toti se pot bucura de el odata ce le-au crescut toti dintii, deoarece ei nu cresc la fel, iar de multe ori sunt strambi. Din fericire, problemele se pot repara foarte repede, cu ajutorul unor aparate ortodontice. Insa cand poate cel mic sa isi puna aparat dentar?

Nu exista o anumita varsta pe care medicii dentisti o recomanda, deoarece variaza de la copil la copil si de la nevoile personale pe care acesta le are. Depinde de momentul in care au crescut toti dintii si cat de strambi sunt. Unii copii isi pot pune aparat dentar chiar si de la varsta de sase sau sapte ani, inainte de caderea tuturor dintilor de lapte. Parintilor li se recomanda sa ii ajute sa faca tratament inainte ca porblemele sa apara sau sa fie definitive, iar un aparat ortodontic paveaza drumul catre o dantura frumoasa si corecta.

Specialistii recomanda ca cei mici sa vina la primul control inainte de varsta de sapte ani. Daca acesta are probleme inainte, precum respiratie pe gura, isi suge degetul excesiv, isi pierde dintii temporari prea repede sau maxilarul scoate sunete, se recomanda sa mergeti chiar mai repede la dentist.

Ingrijirea dintilor unui copil trebuie si ea sa inceapa inca de la primul dintisor, iar igiena gurii chiar si inainte. Astfel, cel mic va invata ca este bine sa aiba grija de el, si va pastra aceasta rutina toata viata. Totul porneste de la niste parinti responsabili.

Cand vien vorba de aparatele ortodontice, nu trebuie sa va faceti griji ca acestea vor fi urate. Exista foarte multe variante, printre care unele colorate sau unele invizibile. In functie de buget si preferinte, aveti de unde alege. Recomandarea dentistilor de la www.plazadent.ro este sa folositi aparat dentar safir, fiind foarte rezistent. Acesta este preferat si pentru ca isi face treaba mai repede decat unele solutii mai ieftine sau mai inferioare calitativ. Inainte de a hotari ca aparatul dentar este necesar, discutati in prealabil cu medicul stomatolog. Daca probleme nu sunt foarte grave, exista posibilitatea folosirii altor tratamente.

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.