Cum sa ai grija de sanatatea orala a copilului tau

Este foarte important sa iti obisnuiesti copilul inca de mic cu modul de realizare a unei igiene orale corecte, sanatatea danturii fiind esentiala pe parcursul intregii vieti. La inceput, aceasta activitate se poate transforma intr-o ocupatie de familie, cel mai bun exemplu fiind oferit de parinti. Periajul de doua ori pe zi, precum si utilizarea atei tentare pot fi interpretate de copil drept niste actiuni distractive daca stii cum sa le prezinti astfel incat sa i se para asa.

Stomatolog in Bucuresti

Pe langa aceasta, dieta este si ea foarte importanta in ceea ce priveste sanatatea dintilor. Este bine sa obisnuiesti copilul foarte devreme cu alimente ce au un continut scazut de zaharuri si amidon, pentru ca aceste componente au un rol negativ asupra danturii, favorizand aparitia acizilor, ce ataca smaltul dintilor. De asemenea, in perioada de crestere, trebuie sa te asiguri ca ii oferi copilului un aport suplimentar de fluor, care se poate regasi in pasta de dinti, ori acesta se poate administra prin intermediul suplimentelor zilnice, daca medicul pediatru prescrie acest lucru.

Cel mai important este sa iti obisnuiesti copilul cu vizitele la medicul stomatolog. Acestea nu trebuie sa fie percepute de el ca o trauma, sau un motiv de teama, de aceea medicii dentisti specialisti in pedodontie vor sti cu siguranta cum sa abordeze fiecare discutie cu cel mic, astfel incat aceste vizite sa devina chiar un eveniment asteptat. Daca esti in cautarea unui astfel de medic stomatolog in Bucuresti, poti apela cu incredere la clinica VelvetDental, unde specialistii vor putea comunica in mod corespunzator cu cel mic si se vor adapta nevoilor copilului. Indiferent daca te duci pentru un control de rutina, pentru o interventie minora, sau pentru alegerea unui aparat ortodontic, aici poti avea siguranta ca beneficiezi de cele mai bune servicii. Poti face chiar acum o programare aici: velvetdental.ro

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.