Cand trebuie verificata geometria rotilor intr-un service auto?

Nord Garage, service auto din Bucuresti recomanda soferilor sa faca geometria rotilor dupa ce masina a intrat in impact cu groapa foarte adanca de pe carosabil. Este primul pas pe care soferii ar trebui sa il faca atunci, ori cand au loc interventii la sistemul de suspensie sau directe.

Conducand in linie dreapta, masina trebuie sa mentina traiectoria cu ajutorul pozitie corecte a rotilor. In curbe, viteza si traiectoria sunt diferite pentru fiecare dintre roti, atat in fata, cat si in spate. Daca se observa si cea mai mica schimbare de pozitie, alta decat cea comandata de volan, este necesara o vizita in service-ul auto NordGarage.ro pentru a preveni eventualele pericole si afectarea anvelopelor.

Care sunt semnalele pe care le ofera masina cand trebuie facuta geometria rotilor?

Starea autoturismului ar trebui verificata periodic la Nord Garage, service auto multimarca, pentru ca soferul sa se asigure ca toate piesele sunt intr-o stare buna si functioneaza corect.

Unele masini pot atentiona soferul ca este nevoie de executarea geometriei directiei prin anumite semnale. In timp, soferii pot sa dobandeasca aceasta calitate, aceea de a sesiza si cel mai minor sunet al masinii sau sa-si dea seama ca o piesa nu functioneaza corespunzator.

Geometria directiei trebuie executata, de obicei, in urmatoarele 5 situatii:

  1. volanul nu se indreapta dupa un viraj stanga/ dreapta;

  2. soferul sesizeaza un sunet neobisnuit din zona rotilor;

  3. la verificarea anvelopelor, acestea sunt uzate inegal;

  4. la nivelul sistemului de directe au fost inlocuite elemente;

  5. masina a lovit o bordura/ groapa adanca.

Service auto din Bucuresti | service auto multimarca | NordGarage.ro

service auto din Bucuresti

De altfel, mecanicii auto recomanda ca verificarea geometriei directiei cel putin dupa parcurgerea a 20.000km cu masina. Verificarea nu trebuie amanata: procedura dureaza foarte putin timp si costurile sunt mici. In acest fel, nu doar ca sunt prevenite accidentele, dar si alte defectiuni la masina, precum si costurile uriase ulterioare pentru reparatii.

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.