Ce aditivi pentru motorina sa alegi?

Motorina este mai sensibila la mediu decat benzina. La temperaturi scazute devine mai densa si isi pierde proprietatile de lucru. In plus, durata de viata a motorului si a echipamentului de injectie a combustibilului la vehiculele diesel depind in mare masura de calitatea combustibilului. De aceea, multi soferi adauga la combustibil aditivi speciali.

Tipuri de aditivi pentru motorina

Pentru a imbunatati caracteristicile combustibilului, se folosesc diversi aditivi – substante chimice care prin reactia cu componentele combustibilului catalizeaza sau inhiba diferite procese chimice. Suplimentele sunt adesea complexe si servesc mai multor scopuri simultan. In prezent, cele mai populare sunt:

  • Modificatori de aprindere

Ele scurteaza pornirea la rece si reduc emisiile de fum. Maresc puterea motorului. In procesul de descompunere a moleculelor acestor produse, se formeaza radicali liberi foarte inflamabili, care aprind combustibilul. Ele sunt eficiente numai in stadiul initial de functionare a motorului.

  • Modificatori de ardere

Acestia includ aditivi antifum, antifuningine si antistatici. Aceste produse au un efect catalitic asupra arderii funinginei si isi modifica structura. Reduc gazele de esapament, previn uzura motorului si a esapamentului si infundarea prematura a filtrului de particule.

  • Produse de spalat

Ele dizolva depunerile din motor si sistemul de injectie a catalizatorului, prevenind acumularea de noi acumulari si ajuta la curatarea supapei de recirculare a gazelor de esapament.

  • Concluzie

Utilizarea diversilor aditivi permite o imbunatatire semnificativa a calitatii motorinei, previne uzura motorului, ajuta la curatarea sistemului de alimentare si imbunatateste performanta motorului in toate modurile de functionare.

Cu toate acestea, beneficiile utilizarii acestor produse devin evidente doar daca se alege un combustibil in conformitate cu specificatiile vehiculului si conditiile de mediu. De exemplu, nu se poate folosi combustibil de vara la temperaturi scazute, adaugand pur si simplu aditivi antigel la acesta. Atunci cand se alege un aditiv, se vor citi cu atentie instructiunile – astfel se va alege cel mai eficient aditiv pentru motorul diesel al masinii.

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.