In Romania, otelul este un metal prelucrat in multe centre de metalurgie si prelucrare a metalelor, Romania fiind pe lista tarilor exportatoare de otel.
Otelul este unul dintre cele mai folosite metale, deoarece utilitatea sa cuprinde o gama larga de intrebuintari, de la cele mai vechi solutii, pana la cele mai noi tehnologii.
Dar din ce este format otelul? Otelul este constituit din extract de fier si carbon, la care sunt adaugate alte elemente care ajuta ca structura sa chimica sa fie mai rezistenta. Otelul este folosit la o multime de produse de intrebuintari variate, de la calorifere otel, la biciclete si multe alte utilaje.
De asemenea, in competitie cu teava de cupru, teava de otel este folosita si in constructia de poduri, case, garduri si tot felul de structuri metalice, menite sa reziste in timp si sa sustina greutate mare.
Primul beneficiu pe care il avem in vedere atunci cand alegem sa folosim otelul in locul altor metale este faptul ca otelul este mai rezistent la rugina si coroziunea metalelor in timp si in functie de conditiile in care sunt expuse structurile de metal. Al doilea beneficiu este posibilitatea de a manipula acest metal in diferite forme, in functie de scopul pentru care il folosim.
Asa cum am mentionat la inceputul acestui articol, Romania este printre tarile exportatoare de otel din Europa, insa mai sunt si alte tari din afara continentului renumite pentru productia, fabricarea si exportarea de otel, cea mai renumita dintre ele fiind Rusia.