Ce este asigurarea auto obligatorie?

Legislatia romana prevede ca orice proprietar de autovehicul trebuie sa faca anual asigurarea auto obligatorie. Aceasta este folosita atunci cand conducatorul provoaca un accident, iar persoanele vatamate sau prejudiciate trebuie sa primeasca despagubiri.

RCA ieftin

Acest tip de asigurare ofera daune doar celor prejudiciati. Mai exista pe piata si o alta asigurare facultativa, pe care si-o poate face oricine doreste. Aceasta se numeste CASCO si acopera daunele masinii proprii.

RCA-ul poate fi incheiat fie in momentul in care va achizitionati un autovehicul nou, ori la o societate de asigurari, ulterior. Se poate face pe 6 luni sau pe 12 si se plateste o taxa denumita prima de asigurare. La semnarea contractului vi se elibereaza urmatoarele documente, pe care va trebui sa le aveti apoi in permanenta la dumneavoastra: polita de asigurare obligatorie de raspundere civila a vehiculelor, vigneta si documenteul international de asigurare.

Incepand cu anul 2015 primele de asigurare au fost majorate, fiind mai scumpe cu 10 sau chiar 20%. De asemenea, societatile nu mai au voie sa aplice diferite reduceri sau promotii clientilor.

Politia poate efectua controale pentru a va verifica existenta sau valabilitatea RCA-ului, iar in cazul in care acesta nu este in regula puteti primi o amenda contraventionala intre 1000 si 2000 de lei. Pe langa amenda, vi se poate retine certificatul de inmatriculare si placutele. Retinerea acestora se va face pana cand prezentati Politiei o noua asigurare valabila.

Pentru RCA ieftin sau RCA online puteti accesa www.24rcaieftin.ro. Va puteti calcula pretul politeti, iar daca aveti intrebari suplimentare ne puteti contacta oricand.

 

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.