Ce este endodontia si cum se diferentiaza de alte tratamente dentare?

Toata lumea isi doreste o dantura frumoasa si sanatoasa, dar cel mai mult conteaza daca o persoana este dispusa sa depuna efortul necesar pentru mentinerea ei. Cei interesati sa-si repare dantura poate apela la un tratament de endodontie in sector 6 la clinica Plaza Dent.

Din limba greaca, termenul “endo” se traduce prin inauntru, in timp ce “odont” inseamna dinte. Ea se refera la totalitatea tehnicilor de prevenire, diagnosticare si de tratament al problemelor rezultate din tesutul moale aflat in interiorul dintelui.

Pagina web PlazaDent.ro a clinicii cu acelasi nume ofera o gama larga de tratamente, in functie de nevoile si preferintele fiecarui client. Printre serviciile sale se numara consultatia, tratamentul monoradicular, cel biradicular si cel pluriradicular.

Pasii unui tratament endodontic

Exista mai multe tehnologii utilizate in cadrul unui astfel de tratament. Spre exemplu, microscopul endodontic ajuta la realizarea terapiei terapiei sub un control vizual direct, in asa fel incat medicul detine controlul asupra situatiei. Tot procesul este realizat sub o anestezie locala profunda, pentru a nu-i crea nici un fel de disconfort pacientului.

Clinica dentara din Bucuresti | Endodontie in sectorul 6 | PlazaDent.ro

clinica dentara din Bucuresti

Un alt instrument util pentru realizarea tratamentului este micromotorul endodontic, prin care se efectueaza tratarea mecanica a canalelor radiculare. Astfel, medicul se poate ocupa de canalele deosebit de curbate, fara a crea complicatii.

In mod normal, un tratament de acest gen consta intr-o sedinta de 1-2 ore. In unele cazuri speciale pot exista mai multe sedinte, in functie de dificultatea cazului respectiv. Exista posibilitatea aparitiei unei sensibilitati la nivelul dintelui, dar administrarea unor analgezice moderate va mentine situatia sub control.

Tratamentul poate fi efectuat in cadrul Plaza Dent, o clinica dentara din Bucuresti. Este posibil ca un medic dentist sa realizeze o astfel de interventie,dar nu la nivelul unui expert specializat pe aceasta ramura a medicinei dentare.

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.